Американският нискотарифен авиопревозвач Spirits Airlines планира да въведе програма, чрез

...
Американският нискотарифен авиопревозвач Spirits Airlines планира да въведе програма, чрез
Коментари Харесай

Американска авиокомпания иска пътниците да резервират билетите си с текстово съобщение

Американският нискотарифен авиопревозвач Spirits Airlines възнамерява да вкара стратегия, посредством която пасажерите да резервират самолетните си билети единствено с текстово известие. Освен да купят билет, те ще могат да трансформират и направената резервация посредством приложението WahtsApp. Целта на компанията е да направи резервирането на място за избран полет елементарно, като ежедневните чатове и онлайн извършването на покупки.

Услугата ще е налична за пътуващите от 1 септември и ще може да се употребява на британски и испански език, написа CNBC.

Клиентите първо ще си взаимодействат с чатбот, който ще даде съществена информация за поръчката и по-късно чиновник на Spirit ще поеме обслужването, споделят от компанията. Оттам гостът следва връзка, построена от хиперлинкове, с цел да приключи резервацията си отвън WhatsApp.

Авиокомпаниите се пробват да намерят способи да привлекат повече директни резервации, а не такива, направени от туристически организации или трети страни.

Обслужването на клиенти посредством платформата Twitter става все по-използвана процедура от самолетните компании. Например, American Airlines е пренасочила част от личния състав си в оперативния център във Форт Уърт, с цел да спомага на пасажерите да популяризират и научават информация, обвързвана с полета си, в обществената мрежа.

Обслужването на клиенти и резервирането на самолетен билет посредством текстови известия към момента не е необятно публикувано, само че самолетните компании стартират да учат и ползват отчасти този способ. Delta Air Lines е оповестила желанията си това лято да тества стратегия за текстови известия посредством устройствата на Apple. United Airlines също обмисля стартирането на платформа за връзка.

" Искаме да сме разполагаем за нашите клиенти и да се свързваме с тях по разнообразни канали. Така ще е по-лесно за тях да имат връзка с нас и да получат нужната им информация ", споделят от United Airlines.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР