Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Шефът на Пентагона иска от България ракетни комплекси за Украйна

Американският министър на защитата Лойд Остин ще се опита да убеди Словакия и България да дават на Украйна ракетни комплекси за противовъздушна защита С-300, каквато бе молбата на президента Володимир Зеленски, написа в. " " .

Шефът на Пентагона би трябвало да дойде в София през днешния ден или на следващия ден, откакто беседва с политическите водачи в Братислава и взе участие в изключителното съвещание на военните министри на страните от НАТО в Брюксел през вчерашния ден, на което бе обсъждана съветската инвазия в Украйна.

Според финансовото издание Лойд Остин ще упорства пред управляващите в Словакия и България да оказват помощ на Украйна, като обезпечат противовъздушни ракети с огромен обхват. И двете страни разполагат с ракетни комплекси С-300 от руската ера, които украинците знаят по какъв начин да употребяват. Американски законодатели и от двете съществени пари - Демократичната и Републиканската - приканиха Вашингтон да достави сходни ракетни комплекси на Украйна.

" Нашият фокус е върху диалозите със съдружниците и сътрудниците, които могат да имат такива системи, които украинците могат да употребяват ", сподели висшият американски чиновник по защитата, представен от " Файненшъл таймс ".

Само преди седмица обаче Пентагонът разкритикува предлагането на Полша да даде своите самолети МиГ-29 разполагаем на Съединени американски щати в база в Германия, в отговор на апелите на Украйна за изтребители. Американското военно министерство съобщи, че не счита предлагането за " рационално ". Тогава представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че вероятността самолети да изхвърчат от база в Германия, която е американска и натовска, с цел да навлязат в оспорваното с Русия небе на Украйна " буди съществено безпокойствие в целия алианс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР