Американският министър на отбраната Лойд Остин е заявил пред германската

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин е заявил пред германската
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ: Германия е високо ценена страна на базиране на американски войски

Американският министър на защитата Лойд Остин е декларирал пред немската си колежка Анегрет Крамп-Каренбауер по време на първия им телефонен диалог след встъпването му в служба, че Германия е "високо ценена " страна за базиране за американските войски, заяви немското министерство на защитата, представено от Асошиейтед прес.

Миналата година тогавашният американски президент Доналд Тръмп разпореди понижаване на американския боен контингент в Германия с повече от 25 % и Пентагонът изследва по какъв начин може да бъде направено това. Германски представители се надяват, че тази заповед може да бъде анулирана от новото американско държавно управление и немското министерство на защитата съобщи, че в телефонния си диалог с Крамп-Каренбауер през вчерашния ден Остин е "подчертал, че Германия е високо ценена като страна на базиране, и че американските бойци се усещат доста удобно там ".

"САЩ не престават да преглеждат военното си наличие в Германия като значима част от общата сигурност ", уточни немското министерство на защитата, обобщавайки наличието на телефонния диалог.

Близо 34 000 американски бойци са ситуирани в Германия, в това число в основни американски военни обекти като Военновъздушни сили базата "Рамщайн " и щабовете на американското командване за Европа и за Африка.

Американското министерство на защитата съобщи, че Остин "е изразил признателност на Германия за това, че продължава да приема чудесно американските войски и е изявил предпочитание за продължение на разговора за американското наличие в Германия ".

Двамата министри са разискали също необятен набор от други въпроси, в това число съдействието в границите на НАТО и обстановката със сигурността в Афганистан и Ирак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР