Американският министър на отбраната Джим Матис заяви, че САЩ остават

...
Американският министър на отбраната Джим Матис заяви, че САЩ остават
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната: САЩ иска да реши севернокорейската криза по дипломатичен път

Американският министър на защитата Джим Матис съобщи, че Съединени американски щати остават ангажирани с решаването на севернокорейската нуклеарна рецесия посредством дипломатически ограничения:

Целта ни е да решим въпроса по изкусен път. Вярвам, че президентът Тръмп беше пределно явен по този въпрос.

Джим Матис направи този коментар по време на визитата си в Индия, оповестява АП. Там той ще беседва с индийския министър-председател Нерендра Моди, като се чака фокусът да е сигурността в Афганистан, военните технологии и договорка за изтребители. Джим Матис е първият почитан държавен чиновник от администрацията на Доналд Тръмп , който посещава Индия.

Действия, които довеждат до ескалация на напрежението на Корейския полуостров са нежелани и крият доста рискови последствия, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков , представен от Ройтерс. Междувременно, в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк обстановката разяснява и китайският външен министър Уанг И . Той съобщи, че тя е на доста рисков стадий и най-важната задача сега е да се предотврати напредъкът на Севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, както и да се избегне по-нататъшно ескалиране на напрежението, като би трябвало да се избегне прибягването до оръжия.

Вчера севернокорейският външен министър Ри Йон-хо съобщи, че американският президент Доналд Тръмп е оповестил война на Северна Корея и Пхенян си резервира правото да предприеме ответни ограничения, в това число свалянето на американски бомбардировачи отвън въздушното й пространство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР