Американският милиардер, основател на редица компании, включително SpaceX, PayPal, собственик

...
Американският милиардер, основател на редица компании, включително SpaceX, PayPal, собственик
Коментари Харесай

„И Одеса ще падне: Илон Мъск прогнозира, че Русия ще стигне до Днепър

Американският милиардер, създател на редица компании, в това число SpaceX, PayPal, притежател на Tesla и обществената мрежа X, Илон Мъск, предвижда, че Украйна ще загуби Одеса, в случай че войната продължи дълго. Той посъветва Киев да седне на масата за договаряния. Мъск направи съответното съобщение в X.

Бизнесменът назова " покруса " опитите на Украйна да " нападна огромна войска ".

" Беше трагична загуба на живот за Украйна да нападна огромна войска, която има дълбока защита, минни полета и мощна артилерия, когато Украйна няма ризница или въздушно преимущество! Всеки простак можеше да планува това ", сподели Мъск.

Той напомни предишния си съвет към Киев по отношение на защитата и допусна, че Руската федерация няма да може да превземе цяла Украйна.

„ Преди една година предложих на Украйна да се укрепи и да ангажира всички запаси за защита. Дори тогава беше мъчно да се задържи земя, която няма мощни естествени бариери. Няма късмет Русия да превземе цяла Украйна, защото локалната опозиция ще бъде извънредно мощна на запад, само че Русия несъмнено ще получи повече земя, в сравнение с има през днешния ден “, уверен е американският милиардер.

В същото време Мъск счита, че колкото по-дълго продължава войната, толкоз повече територии ще превзема Русия, „ до момента в който стигне до Днепър, който е сложен за превъзмогване “.

" Но в случай че войната продължи задоволително дълго, Одеса ще рухне. Единственият въпрос, който остава, е дали Украйна ще загуби целия си достъп до Черно море или не. Препоръчвам съглашение посредством договаряния, преди този момент да се случи ", написа той.
 Съобщението на Мъск беше разкритикувано от потребителите на обществените мрежи. По-специално, изключителният и пълномощен дипломат на Украйна в Бразилия Андрий Мелник остро отговори на предлагането на американеца.
„ Всеки път, когато чета този лекомислен, съвсем хлапашки „ умел боен пълководец “, автоматизирано получавам повръщащ инстикт “, написа Мелник.

 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР