Американският милиардер Илън Мъск коментира в своя профил в Twitter,

...
Американският милиардер Илън Мъск коментира в своя профил в Twitter,
Коментари Харесай

Милиардер Илън Мъск: Светът ще трябва да увеличи добивите на петрол и газ

Американският милиардер Илън Мъск разяснява в своя профил в Twitter, че светът ще би трябвало да усили добивите на нефт и газ.

Според създателя на Tesla, чийто бизнес е фокусиран върху енергийния преход, ограничението на изкопаемите горива и електрификацията на превоза, увеличението на добивите на петролни артикули и природен газ е небоходимо, с цел да се компенсират доставките от Русия.

" Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че се постанова неотложно да увеличим добива на петрол и газ. Извънредните времена изискват изключителни ограничения. Очевидно това би се отразило отрицателно на Tesla, само че решенията за устойчива сила просто не могат да реагират незабавно, с цел да компенсират износа на съветски нефт и газ ", написа Мъск.

 

Коментарът на американския бизнесмен е обвързван със забележителната взаимозависимост на света от съветските газопроводи. Тази взаимозависимост не спря множеството страни да наложат наказания на Русия след нейното навлизане в Украйна, само че провокира опасения от скока на цените на силата, изключително в Европа.

Електронното издание The Verge напомня, че от време на време е мъчно да се каже дали Мъск е сериозен или се майтапи, когато разгласява неща в Twitter, само че все пак той е необикновено авторитетен в обществените мрежи и доста от неговите 76 милиона почитатели одобряват изявленията му съществено.

И макар че бизнесът на Мъск е обвързван главно с възобновимата сила, петролът и газът също влизат в неговите проекти. Миналата година неговата галактическа компания SpaceX разгласи проектите си да изследва залежи на природен газ покрай оборудванията на Starship в Тексас. Ракетите на компанията употребяват стандартни горива, а не електродвигатели.

Самият Илън Мъск и преди е коментирал, че не е последовател на " демонизирането " на петролната и газовата промишленост.

„ Ще би трябвало да използваме изкопаеми горива още дълго време. Въпросът е единствено с каква скорост се придвижваме към стабилно енергийно бъдеще ", съобщи той в едно от гостуванията си в подкаста на Джо Роган през 2021 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР