Американският милиардер и топ предприемач в сферата на технологиите Илон

...
Американският милиардер и топ предприемач в сферата на технологиите Илон
Коментари Харесай

Изкуственият интелект оставя хората без работа

Американският милиардер и топ бизнесмен в областта на технологиите Илон Мъск предвижда, че изкуственият разсъдък ще остави хората без работа, съобщи BBC. Тезата си той разви в необикновен диалог с английския министър председател Риши Сунак, който се състоя в края на провелата се тази седмица в кралството среща на върха за провокациите от изкуствения разсъдък (ИИ). Разговорът бе необикновен, защото бе във формата на изявление, което министър председателят взе от бизнесмена.
 
Мъск изясни, че ИИ ще направи платения човешки труд непотребен. " Хората ще могат да работят, само че единствено за персонално задоволство. ИИ ще може да прави всичко. Ще имаме нещо, което за първи път е по-умно от най-умния човек ", уточни предприемачът.
 
Милиардерът има компанията за електроавтомобили Tesla, за галактически технологии SpaceX, обществената мрежа X, известна до наскоро като туитър. Той е вложил пари във компании, разработващи ИИ, а тази технология се употребява в безпилотните коли на Tesla. Същевременно Мъск призна, че ИИ ще има капацитета да се трансформира в " най-разрушителната мощ в историята ". И акцентира " терзанията за сигурност ", изключително от страна на хуманоидните роботи, които " могат да ви преследват на всички места ".
 
Сунак и Мъск разискаха евентуалните изгоди от ИИ, като Мъск даде следния образец: " Един от синовете ми има проблеми с приятелите и един другар с изкуствен интелект би бил превъзходен за него ". Двамата се съгласиха за опциите, които ИИ дава за образованието, като Мъск съобщи, че той може да бъде " най-хубавият и най-търпеливият преподавател ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР