Американският милиардер и предприемач Илон Мъск обяви готовността си да

...
Американският милиардер и предприемач Илон Мъск обяви готовността си да
Коментари Харесай

Илон Мъск обяви в Бразилия програма за развитие на интернет в Амазония

Американският милиардер и бизнесмен Илон Мъск разгласи готовността си да спомага на бразилските управляващи при реализацията на план за разширение на достъпа до интернет в Амазония, предадоха международните организации.

" За мен е огромна чест да се върна в Бразилия, където към този момент съм бил неведнъж, и да имам опция да допринеса за плана, чиято цел е разширение на интернет мрежата в райони, където хората нямат достъп до нея - като Амазония, както и надзор над изсичането на горите ", е декларирал Мъск, представен от списание " Вежа ".

В акаунта си в " Туитър " предприемачът посочи, че се готви да свърже с интернет 19 000 селски учебни заведения в Бразилия посредством технологията " Старлинк " (Starlink). Тази мрежа е предопределена да обезпечи достъп до интернет посредством изстрелване на огромен брой дребни спътници с тегло до 260 кг. " СпейсЕкс " (SpaceX), галактическата компания на Мъск, възнамерява да изстреля общо 11 000 спътника, чието стартиране в употреба ще коства близо 10 милиарда $. Очаква се посредством тях да може да бъде обезпечена връзка със скорост 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5Джи (5G).

Днес Мъск се срещна с бразилския президент Жаир Болсонаро, с който разискаха свързаността и други планове в Амазония.

Срещата, провела се в първокласен курорт в щата Сао Пауло, бе проведена от министъра на връзките Фабио Фариа.

Обезлесяването на бразилска Амазония се ускори внезапно при ръководството на Болсонаро, достигайки най-големия годишен ритъм от над едно десетилетие, съгласно публични данни на националната галактическа организация. Противниците на президента значително упрекват него за тази наклонност, потвърждавайки, че е насърчил противозаконния рандеман и заграбването на земи с гневната си поддръжка за развиването на района.

Болсонаро и Мъск се появиха, застанали един до различен и отговарящи на въпроси, във видео, излъчено онлайн на страницата на президента във " Facebook ".

" Чрез технологиите може да се направи доста за възстановяване на качеството на живота ", съобщи Мъск пред събралото се голям брой.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР