Американският милиардер и ипотечен кредитор Мат Ишбия се е съгласил

...
Американският милиардер и ипотечен кредитор Мат Ишбия се е съгласил
Коментари Харесай

Продават баскетболния Финикс Сънс за 4 млрд. долара

Американският милиардер и ипотечен заемодател Мат Ишбия се е съгласил да закупи Финикс Сънс и женския отбор от НБА Финикс Мъркюри за рекордната сума от 4 милиарда $, потвърдиха от двете страни.
„ Мат е верният водач, който да надгради над наследствата на организациите и с поддръжката на общността да изведе Сънс и Мъркюри в идната ера. Като някогашен баскетболист и народен първенец, Мат има точният дух, отдаденост и запаси да преследва шампионски трофеи “, сподели актуалният притежател на „ слънцата “ Робърт Сарвър. Сделката, която ще докара до това Ишбия и брат му Джъстин да поемат контролния пакет акции, изисква утвърждение от Лигата, с цел да бъде изцяло финализирана.

„ Това е сбъдната фантазия за цялото ми семейство, в това число моите родители, трите ми деца и моя брат Джъстин, който ще направи обилни вложения с мен и ще донесе своите невероятни бизнес знания и споделена пристрастеност за баскетбола. Оценявам времето и поддръжката на Робърт Сарвър по време на процеса. За нас е голяма чест да бъдем, с утвърждението на НБА, идващите притежатели на Финикс Сънс и Финикс Мъркюри “, показа Ишбия. Сарвър разкри предишния септември, че ще продаде отбора, откакто изтърпяваше възбрана от НБА за година и бе санкциониран с 10 млн. $ за расизъм, женомразки мнения и тормоз на работното място.

Ишбия ще би трябвало да мине фонова инспекция и да бъде утвърден в гласоподаване от клубните притежатели, само че тези неща се смятат за условност. Сделката за 4 милиарда $ надвишава сумите, на които са оценени тимовете от НБА, които стигнаха нови размери с продажбите на Ел Ей Клипърс за 2 милиарда $ през 2014, Хюстън Рокетс за 2.2 милиарда $ през 2017 и Бруклин Нетс за 2.35 милиарда $ през 2019. Преди два месеца, списание Forbes оцени Сънс на 2.7 милиарда $, което отреди 13-о място на „ слънцата “ от 30 клуба в Лигата. Действащият първенец Голдън Стейт Уориърс водеше в този лист със 7 милиарда $.

Феновете на Сънс от дълго време мечтаят за купа в НБА след дебюта на организацията през сезон 1968-69. Тимът от Аризона стигна до финалите през 1976, само че отстъпи на Бостън Селтикс. След това това последва загуба от водения от Майкъл Джордан тим на Чикаго Булс във финалите през 1993, а предходната година „ слънцата “ бяха разочаровани от Милуоки Бъкс в разногласието за купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР