Американският милиардер Джордж Сорос предупреди във вторник, че цивилизацията може

...
Американският милиардер Джордж Сорос предупреди във вторник, че цивилизацията може
Коментари Харесай

Сорос: Инвазията може да е началото на Третата световна война и цивилизацията ни може да не я преживее

Американският милиардер Джордж Сорос предизвести във вторник, че " цивилизацията може да не оцелее " след нахлуването на Русия в Украйна, само че сподели, че Европа може да има по-силна позиция против президента Владимир Путин във връзка с газа, в сравнение с си показва.

В обичайна си тирада за вечеря в коридорите на Световния стопански конгрес в швейцарския планински град Давос, роденият в Унгария вложител и човеколюбец сподели, че войната " е раздрусала Европа до основи ".

„ Инвазията може да е началото на Третата международна война и нашата цивилизация може да не я преживее “, сподели Сорос.

" Трябва да активизираме всичките си запаси, с цел да доведем войната до ранен край. Най-добрият и може би единствен метод да запазим нашата цивилизация е да победим Путин допустимо най-скоро ", сподели той.

Той похвали поддръжката на Съединени американски щати и Европа за Украйна, само че зависимостта на Европа от съветските изкопаеми горива " остава несъразмерна ", сподели Сорос.

Европейският съюз има за цел да понижи потреблението на съветски газ с две трети тази година, само че не съумя да забрани вноса, защото някои страни, най-много Германия, разчитат мощно на износа на Москва.

Европейски Съюз също се затруднява да реализира съглашение за възбрана на петрола заради съпротивата на Унгария.

„ Мисля, че Путин е бил доста интелигентен в нещо като изнудване на Европа, заплашвайки да спре газа, само че в действителност неговият мотив е доста по-малко мощен, в сравнение с се преструва “, сподели Сорос.

„ Той в действителност е в рецесия и съумя по някакъв метод да ужаси Европа “, сподели той.

Той сподели, че Путин е сложил газ в склад предходната година, вместо да го изнася за Европа, създавайки дефицит, който увеличи цените и направи Русия „ доста пари “.

Но складовете ще бъдат цялостни през юли и Русия няма друго място за превозване на газа с изключение на Европа, защото това е единственият й пазар, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР