Американският милиардер Бил Гейтс вярва, че пандемията от коронавирус ще

...
Американският милиардер Бил Гейтс вярва, че пандемията от коронавирус ще
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Пандемията от COVID-19 ще бъде последната , която ще удари света

Американският милиардер Бил Гейтс има вяра, че пандемията от ковид ще бъде последната пандемия, която ще засегне света.

Гейтс се обърна към конференцията TED, където подсети, че е предизвестил за пандемията и че би трябвало да сме готови за това.

“Много хора видяха предизвестието, само че 90 % по-късно беше прекомерно късно. Няма група от специалисти по предварителна защита на пандемията. Ето за какво предлагам да се образува Отговор и готовност против световната зараза (ГЕРМ).

Тази група ще работи единствено за предварителна защита на пандемии и ще се състои от разнообразни специалисти. Той би трябвало да се състои от 3000 души, а работата му ще се координира от Световната здравна организация (СЗО) и ще действа в цялостен свят”, сподели Гейтс.

“Бихме работили със страни, които са в челните редици на подсилване на здравните си системи. Първите 100 дни са от решаващо значение, защото вирусът се популяризира експоненциално. В тази пандемия, в случай че бяхме работили през първите 100 дни, щяхме да спасим живота на 98% от хората, изгубили живота си”, изясни американският милиардер.

Той сподели, че би трябвало да действаме, преди да стигнем до точката, в която имаме потребност от ваксини.

“Имаме потребност от ваксини, които ще бъдат ефикасни против разнообразни разновидности на вируса. Инвестициите би трябвало да се вършат на три равнища: надзор на инфекциозните болести, проучване и развиване на тези здравни системи. Няма да е на ниска цена, само че ще избави животи и ще спести пари в дълготраен проект “, сподели Гейтс и добави, че ще коства десетки милиарди долари.

“Нека да погледнем обратно към това, което преживяхме. Международният валутен фонд (МВФ) пресмята, че коронавирусът коства на света 14 трилиона $.”

В края на речта си той разяснява „ тайните теории, че е отговорен за ковид “.

Фондация Гейтс взе участие в създаването и финансирането на ваксини, тъй като е избавила животите на милиони.

„ Ирония е, че някой споделя, че използваме ваксини, с цел да убиваме хора, да вършим пари и да провокираме пандемия “, сподели Гейтс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР