Американският конгресмен Пийт Сешънс посрещна главния прокурор на България Иван

...
Американският конгресмен Пийт Сешънс посрещна главния прокурор на България Иван
Коментари Харесай

Кой е конгресменът Пийт Сешънс, който посрещна Гешев с прегръдка?

Американският конгресмен Пийт Сешънс посрещна основния прокурор на България Иван Гешев с братска прегръдка на интернационална полемика, отдадена на последствията от съветската експанзия в Украйна, която се организира в Конгреса на Съединени американски щати във Вашингтон.

Кой е Пийт Сешънс

Питър Андерсън Сешънс (роден на 22 март 1955 г.) е американски политик, който в Конгреса на Съединени американски щати съставлява 17-ти окръг на Тексас. Член на Републиканската партия, кара 11-си мандат в Конгреса. Бил е ръководител на Националния републикански комитет в Конгреса. За последния си мандат е определен на 3 ноември 2020 година

Питър Сешънс е роден в Уейко, Тексас, с родители Алис Джун и Уилям Стийли Сешънс, някогашен шеф на ФБР в интервала 2 ноември 1987 – 19 юли 1993 година Отрасва в Уейко и предградията на Вашингтон. През 1978 приключва Югозападния университет, където става член на братството " Пи Капа Алфа ". Работи за компанията Southwestern Bell 16 в продължение на 16 години и се издига до поста районен управител за Далас.

Избори за Конгреса на Съединени американски щати

През 1993 напуща работата си в Southwestern Bell и се включва в изборите, където губи едвам с 2400 гласа от конгресмена от 5-ти окръг, демократа Джон Брайънт.

През 1996, когато Брайънт се кандидатира за сенатор, Сешънс е определен да го наследи в 5-ти окръг, поеждавайки демократа Джон Поланд. Преизбиран е през 1998 и 2000 година

 

През 2002 година се мести в новосъздадения 32-ри окръг, къдетго печели с 68% от вота.

През 2004 година Сешънс побеждава демократа Мартин Фрост (с 11 мандата в Конгреса), който се мести в 32-ри окръг.

През 2010 г Сешънс е избран отново в тежка борба с предприемача от Далас Гриър Раджио и либертарианеца Джон Джей Майерс.

През 2012 още веднъж е избран отново против демократката Катрин МакГавърн и самостоятелния претендент Сет Колинс. През 2014 побеждава за републиканската номинация консервативната кандидатка Катрина Пиърсън.

През 2016 Сешънс разрушава републиканските си противници за номинацията, само че губи изборите против демократа Колин Олрид, някогашна звезда в американския футбол.

През октомври 2019 г Сешънс афишира кандидатирата си за вота през 2020 година в 17-ти окръг в Тексас - нна 160 км от предходния си окръг. Районът включва родното му място Уейко. Въпреки хладното посрещане от страна на някои републиканци и на оттеглящия се титуляр Бил Флорес, той печели номинацията, а след това и изборите за Конгреса.

През 1997-98 година Сешънс интензивно взе участие в опитите на републиканците да прокарат импийчмънт на президента Бил Клинтън.

В началото на 2021 година Сешънс гласоподава срещу импийчмънта на Доналд Тръмп поради нахлуването в Капитолия, осъществено от негови последователи на 6 януари 2021 година

В Ръководството на Републиканската партия

На изборите през 2010 г, когато той е ръководител на Националния републикански комитет в Конгреса, партията овладява долната камара, като печели болшинство от 63 места и общо 89 68 нови члена на Конгреса.

През 2014 г Сешънс е първичният претендент за водач на републиканското болшинство, който би трябвало да размени Ерик Кантор, само че се отдръпва от вътрешната конкуренция при републиканците, само че се отдръпва, което проправя пътя за Кевин МакКарти от Калифорния.

Политически възгледи

Канабис

Сешънс е срещу на обособените щати да бъде обещано право да имат своя лична политика за узаконяване на канабиса.

Армия и полиция

Подкрепя програмата, по която армията доставя локалните органи на полицията с военна екипировка. Програмата е подложена на критика, тъй като се свързва с милитаризация на полицията.

Околна среда

През 2017 г Сешънс поддържа закон, който забавя с 9 години цялостното пробутване на признатите през 2015 година стандарти за озона, въведени от администрацията на Обама.

Здравеопазване

Сешънс се афишира срещу абортите и поддържа да бъде лишена от финансиране програмата за планувано родителство. Против е здравната стратегия " Обамакеър ".

Расови въпроси

През септември 2010 г Сешънс е представен да споделя, гледайки мач на баскетболния отбор на Принстънския университет - " Колко постоянно може да видите шепа бели момчета да играят баскетбол? ".

Имиграция и предоставяне на поданство

Сешънс се афишира срещу демократичното отношение към незаконните имигранти и се опълчва на приемането на така наречен DREAM Act от 2010 година

През 2017 година поддържа изпълнителната заповед на Тръмп за налагане на краткотрайна възбрана за имиграция от 7 най-вече мюсюлмански страни. Заявява, че Конгресът би трябвало да отдели средства за желаната от Тръмп стена на американско-мексиканската граница.

Личен живот

През февруари 1984 г се дами за Хуанита " Нете " Диаз, от която има двама синове. През 2011 година, след 27-годишен брак, двамата се развеждат.

През август 2012 г Сешънс се дами за Карън Дийбъл, която е била претендент за Конгреса през 2010 година и е била номинирана от администрацията на Тръмп за пост в Millennium Challenge Corporation - самостоятелна организация за външна помощ на Съединени американски щати.

 

(Източник: Уикипедия)

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР