Американският кинорежисьор Оливър Стоун се опасява, че САЩ може да

...
Американският кинорежисьор Оливър Стоун се опасява, че САЩ може да
Коментари Харесай

Оливър Стоун: САЩ може да взривят ядрено оръжие в Донбас и да обвинят Русия

Американският кинорежисьор Оливър Стоун се притеснява, че Съединени американски щати може да взривят в Донбас нуклеарно оръжие, с цел да обвинят Русия. На страницата си във Facebook Стоун показа опасенията си за вероятните проекти на Запада.

Световно известният режисьор е смутен от това, че версията по какъв начин Русия ще употребява нуклеарно оръжие в Украйна все по-често се появява в западните медии. По този мотив той се пита за аргументите за тази упоритост и намира евентуален отговор.

" А в случай че Съединени американски щати приготвят почвата за стеснен нуклеарен гърмеж в Донбас, който ще убие хиляди украинци? В подобен случай целият свят, като кучето на Павлов, ще упрекна Русия ", обобщава Стоун.

" Следя обстановката в Донбас от 2014 година Проследих гибелния пожар в Одеса, противозаконните убийства на публицисти, кметове, политици и жители, възбраната на най-голямата опозиционна партия, който имаше по-висок рейтинг от държавното управление на Зеленски ", споделя режисьорът.

" Бях шокиран от чистата ненавист против съветското малцинство в Украйна. Това е дълга и тъжна история, разрастваща се след преврата от 2014 г, проведен с присъединяване на Съединени американски щати, който лиши Украйна от нейния неутралитет и я направи искрено антируска; в последвалите 8 години към 14 000 почтени бяха убити (в Донбас, бел. ред.), като нито един от тези случаи не беше съществено отразен от нашите медии ", споделя Стоун.
" Наблюдавах възходящите страхове през последните седмици, откакто Виктория Нюланд още веднъж изплува отнякъде, с цел да ни предизвести, че в случай че Русия употребява каквото и да е нуклеарно оръжие, ще заплати скъпо. Това бе подхванато мигновено от висши държавни служители в Съединени американски щати и от малките екрани през идващите дни, които раздухаха версията - Русия ще употребява нуклеарно оръжие. Tова ме накара да се запитам дали Съединени американски щати не приготвят сцената за потребление на нуклеарно оръжие с непостоянен генезис в Донбас, който да избие хиляди украинци? Разбира се, в случай че това се случи, да не дава Господ, светът, като кучето на Павлов, ще упрекна Русия ", счита Стоун.

" Това обвиняване към този момент е отправено авансово, без значение от това кой ще натисне спусъка. Неговото потребление неизбежна ще повлияе на останалите 50% от международното мнение, което не е в лагера на Запада. Русия ще бъде оповестена за Сатаната. Имайте поради, че е мъчно да се разбере от кое място е изстреляно нуклеарното оръжие, изключително в такава бързо разрастваща се обстановка като актуалната война, при която наподобява, че Русия може да бъде упрекната във всичко, без значение от това какъв брой е неуместно ", разяснява още Оливър Стоун.

" Вероятно ще отнеме няколко дни, с цел да стане ясна истината, само че тя не е значима. Абсурдът е, че Съединени американски щати водят неуместна война. Надеждата е, че посредством нея се доближаваме с още една стъпка към появяването на един нов Елцин, който да даде на нашата страна още една огромна идеологическа и бизнес опция. По-важното в тази игра, обаче, е да изолираме Китай от Русия. Разбира се, в случай че Русия падне, Китай е идната цел. Вярвам, че това е мечтаният сюжет за неоконсервативните анархисти в нашето държавно управление да изпълнят задачата си за един по-добър " учреден на правила свят ", приключва коментара си Оливър Стоун.



Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР