Американският канал CNN предостави своя ефир на „антирасистки активист“, който

...
Американският канал CNN предостави своя ефир на „антирасистки активист“, който
Коментари Харесай

CNN със скандално изказване: Белите деца трябва да чувстват вина за цвета на кожата си

Американският канал CNN даде своя ефир на „ антирасистки деятел “, който предложи белите деца да нямат право на безметежно детство. Освен това те би трябвало още от ранна възраст да бъдат накарани да се усещат отговорни за своите „ бели привилегии “.

Водещата на CNN Попи Харлоу цитира писмо, изпратено ѝ от едно американско учебно заведение, в което на белите родители се изяснява по какъв начин би трябвало да разяснят на своите деца виновността им за „ привилегиите на белите хора “. След това тя попита специалиста Тим Уайз: „ Кога родителите би трябвало да стартират да вършат това с техните деца и по какъв начин?”

Уайз отговори, че това би трябвало да се прави от доста ранна възраст и че на белите деца енеобходимо непрекъснато да им се споделя, че те са в прекомерно привилегировано състояние и по този начин бързо да им се внушава възприятието на виновност.

„ Смятам, че е значимо белите родители да помнят, че щом на чернокожите деца в тази страна не им е разрешено да имат щастливо детство, щом може без виновност и боязън да бъдат убити от полицията или да са подложение на заплахата да бъдат маргинализирани по различен метод, то тогава и нашите деца също не заслужават почтено детство “, разгласи Уайз.

„ Щом могат да гръмнат афроамериканския младеж Тамир Райс, който си играеше в публичен парк с пистолет-играчка... Щом доста бели деца вършат същото нещо в цялата страна, без да се опасяват, че може да им се случи същото... Щом като Тамир Райс може елементарно да бъде погубен - тогава и на белите деца би трябвало им се споделя най-малко на същата възраст, че щом чернокожите не могат да бъдат почтени, тогава и ние не можем да бъдем почтени “, продължи своята изява Уайз.

„ Ако ние имахме в мислите си това поради, може би щяхме да чуем какво ни споделят хората с друг цвят на кожата всеки ден в продължение на доста години “, добави той.

В допълнение, Уайз приказва и по CBS в понеделник, където съобщи, че белите американци постоянно са били „ научени да презират чернокожите “.

Каналът сподели и откъс от изявление с Ибрам Канди, създател на книгата „ Дете -антирасист “, в която се приказва за това по какъв начин да възпитаме децата си от тяхното раждане по какъв начин да се отнасят към други раси посредством разнообразни игри и други сходни.

И по този начин, утринните телевизионни блокове би трябвало да изработят възприятието за виновност у белите, а следобеда е заделен за историите на травеститите?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР