Американският кабелен оператор Comcast Corp. направи официално предложение за закупуването

...
Американският кабелен оператор Comcast Corp. направи официално предложение за закупуването
Коментари Харесай

Ръст на акциите на компанията Sky, след като Comcast предложи 31 млрд. долара за закупуването ѝ

Американският кабелен оператор Comcast Corp. направи публично предложение за закупуването на английската сателитна телевизионна формация Sky PLC за 22 милиарда английски лири (около 30,72 милиарда щатски долара).

По този метод офертата на американската компания надвишава с 16% към този момент контрактуваното закупуване на Sky от компанията 21st Century Fox Inc. на австралийския милиардер Рубърт Мърдок.

Comcast Corp уточни, че офертата включва заплащане в брой по 12,5 английски лири за всяка една акция на Sky PLC., до момента в който офертата на Fox беше за 10,75 паунда на акция. Акционерите на " Скай " също по този начин ще имат право да получат финален дял за финансовата 2018-а година в размер до 21,8 пенса на акция. Трябва да се има поради, че ценовата оферта е същата по мярка, каквото беше и първичното предложение на Comcast, направено през февруари.

От Comcast показаха, че имат намерение основаването на управителен ръб на Sky News, който ще остане в действие най-малко за интервал от 10 години, като в това време дадоха обещание, че годишните разноски за английската телевизионна формация ще останат най-малко на равнището от финансовата 2017-а година. Американският кабелен оператор съобщи, че ще поеме обвързващ ангажимент да поддържат редакторската самостоятелност на Sky News.

Очаква се договорката да бъде приключена преди края на 2018-а година, предвижда Comcast Corp.

В отговор на обществената оферта на Comcast, от 21st Century Fox Inc. обявиха, че компанията на Мърдок продължава да се ангажира с предлагането, което в началото беше направено през декември, само че обмисля опция за вероятно негово усъвършенстване.

Трябва да се има поради, че понастоящем 39% от акциите на Sky се държат от 21st Century Fox, която пък има обща благосъстоятелност с News Corp. - компанията-майка на организация Dow Jones news.

Новината за офертата на Comcast докара до скок на акциите на Sky PLC с над 3% по време на днешната лондонска търговия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР