Американският журналист Коди Уедъл, който е кореспондент на редица медии

...
Американският журналист Коди Уедъл, който е кореспондент на редица медии
Коментари Харесай

Американски журналист е арестуван във Венецуела

Американският публицист Коди Уедъл, който е сътрудник на редица медии от Съединени американски щати, в това число телевизия Ей Би Си и в. "Маями хералд ", е бил задържан във Венецуела, оповестиха организации за отбрана на медиите, представени от Българска телеграфна агенция.

"Знаем, че тази заран Дирекцията на военното разузнаване е изпратила хора в жилището, с цел да му зададат въпроси за неговата работа на границата на 23 февруари ", сподели Карлос Корес от Неправителствени организации "Еспасио публико ", който няколко часа по-късно не е съумял да влезе по отношение на американския публицист.

"Адвокатите ни се пробват да го открият, с цел да му обезпечат правна отбрана ", добави Корес, който се притеснява, че Уедъл може да бъде изправен пред боен арбитражен съд.

На 23 февруари имаше тежки конфликти сред венецуелската войска и поддръжници на самопровъзгласилия се за и. д. президент на страната Хуан Гуайдо. Военните попречиха на влизането във Венецуела на изпратена от редица страни, измежду които Съединени американски щати, интернационална филантропична помощ, която остана блокирана на границите с Бразилия и Колумбия.

При конфликтите бяха убити седем и ранени над 300 индивида. Коди Уедъл живее във Венецуела от няколко години. Американският сенатор от щата Флорида Марко Рубио разкритикува в Туитър "изчезването на американски жител и публицист, който наподобява е бил задържан от режима на Николас Мадуро ".

По-рано през днешния ден Венецуела разгласи немския дипломат за личност нон грата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР