Американският инвестиционен фонд Блекстоун (Blackstone Group LP) е в напреднали

...
Американският инвестиционен фонд Блекстоун (Blackstone Group LP) е в напреднали
Коментари Харесай

"Блекстоун" преговаря за покупката на звено на "Томсън Ройтерс"

Американският капиталов фонд " Блекстоун " (Blackstone Group LP) е в напреднали договаряния по покупката на към 55% дял в бизнеса на " Томсън Ройтерс " за финанси и риск. Трима самостоятелни източници на организация " Ройтерс " пресмятат, че договорката би оценила звеното на 20 милиарда $ дружно с дълга му.

Според самата организация, която е част от " Томсън Ройтерс ", бордът на компанията се чака да заседава през днешния ден, с цел да разиска офертата за звеното, което доставя вести, данни и разбори на банките и капиталовите къщи по света. Звеното носи една трета от приходите на компанията.

Според наличната досега информация съгласно предлагането на купувача " Томсън Ройтерс " ще резервира 45% дял. За продавания дял се чака продавачът да получи 17 милиарда $, които включват и към 4 милиарда $ в брой и 13 милиарда $, финансирани с нов дълг, който да поеме звеното откакто към този момент е обект на партньорство сред двете компании. Късно в понеделник " Томсън Ройтерс " разгласи, че е в напреднали диалози с " Блекстоун " като не заяви никакви елементи. " Блекстоун " отхвърля коментар. Ако бордът утвърди договорката, това ще е най-голямата промяна в " Томсън " от десетилетие насам, когато бе образувана компанията вследствие на усвояване на Reuters Group Plc. Базираната в Канада Thomson купи основаната в Лондон Reuters в договорка за 8.7 милиарда паунда, равняващи се на 17 милиарда $ по това време. И след евентуална договорка " Томсън " ще продължи да държи интернационалната си работа за вести, както и звената й за налози, счетоводство и право. Ще продължи и да поддържа десктоп продукта си Eikon, както и някои други, елементи за които все още не са известни.
Все още не е известно и по какъв начин гледа на договорката тръстът Founders Share Co., който бе основан да съблюдава публицистичната самостоятелност на компанията, която тя стана обществена през 80-те години. Тръстът утвърди договорката отпреди 10 година, напомня организацията.

Инвестицията на " Блекстоун " ще сложи сдружението, обект на договорката, в директна конкуренция с " Блумбърг ", защото звеното Dow Jones на News Corp продава данни, разбори и принадлежности за електронна търговия на " Уолстрийт ".

Американският фонд има прочут опит в бизнеса с информация. Той купи Ipreo, който продава профилиран програмен продукт за следене на интензивността а финансовия пазар, през 2014 година за под 1 милиарда $.

Канадското семейство Томсън управлява над 63 на 100 от " Томсън Ройтерс " посредством Woodbridge Co Ltd.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР