Американският интернет гигант Гугъл е уволнил 48 служители заради сексуален

...
Американският интернет гигант Гугъл е уволнил 48 служители заради сексуален
Коментари Харесай

Гугъл е уволнил 48 служители заради сексуален тормоз

Американският интернет колос Google е уволнил 48 чиновници поради полов тормоз през последните две години. Това признава шефът на компанията Сундар Пичай във вътрешен документ до чиновниците, направен в отговор на следствие на в. "Ню Йорк таймс ", което твърди, че колосът е премълчал и потушил няколко сходни случая, съобщи Франс прес.

В документа, адресиран до чиновниците, с който се е срещнал Франс прес, Пичай прецизира, че измежду уволнените е имало 13 високопоставени фрагменти. Нито един от тези фрагменти не е получил обезщетение за това уволняване, добавя Пичай. Но в. "Ню Йорк таймс " оповестява в своето следствие през вчерашния ден, че Google е премълчал няколко случая на тормоз, касаещи високопоставени представители, измежду които и Анди Рубин, основателят на операционната система за мобилни устройства Андроид. Според изданието Рубин е бил заставен от шефа на компанията да я напусне през 2014 година поради обвиняване за полов тормоз. Той обаче е получил обезщетение от 90 милиона $. Изданието се базира на вътрешни документи на компанията, както и на правосъдни документи и на разкази на чиновници на Google. Според вестника Google е укрил съзнателно обстоятелството, че служителка, поддържала връзка с Рубин, го е обвинила в несвоевременно полово държание, т.е. в насилствен полов контакт през 2013 година Този епизод поставил завършек на техните връзки, а хипотетичната жертва подала сигнал против Рубин идната година. Според изданието вътрешно следствие оценило като достоверни обвиняванията на служителката.

Говорител на Google в имейла до Франс прес сподели, че Рубин е напуснал компанията през 2014 година по лично предпочитание, с цел да основе Плейграунд - капиталов фонд и развъдник за софтуерни започващи компании. Той в никакъв случай не е имал несвоевременно държание, до момента в който е работел в Google или на други места и никой не му е казвал сходно нещо, се показва в изказването на представителя на Google. Той добавя, че всяка връзка, която Рубин е имал по време на престоя си в Google е била по взаимно единодушие и не е касаела хора под неговите директни заповеди. Нито едно вътрешно предписание по това време не е забранявало сходни връзки сред чиновници, добави представителят Сам Сингър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР