Американският интернет гигант Google заяви, че съкращава няколкостотин служители в

...
Американският интернет гигант Google заяви, че съкращава няколкостотин служители в
Коментари Харесай

Гугъл обяви съкращения на стотици служители

Американският интернет колос Гугъл съобщи, че редуцира няколкостотин чиновници в голям брой екипи, а съоснователите на Fitbit Джеймс Парк и Ерик Фрийдман също напущат компанията, до момента в който тя продължава да свива разноските си, предава Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Гугъл разгласи, че ще се раздели със стотици служащи в своето звено Voice Assistant, до момента в който няколкостотин функции ще отпаднат и от хардуерния екип, виновен за артикули като Pixel, Nest и Fitbit. По-голямата част от екипа за добавена действителност също ще бъдат освободени. Според компанията наранени ще бъдат и стотици функции в главния инженерен екип.

Реорганизацията на избрани екипи се случва в миг, в който компании като Microsoft и Гугъл залагат на все по-активното потребление на технологията за генеративен изкуствен интелект след триумфа на ChatGPT на OpenAI.

Миналата година Гугъл разгласи, че възнамерява да добави благоприятни условия с тази технология в своя виртуален помощник. Изкуственият разсъдък ще разреши на асистента да прави неща, като да оказва помощ на потребителите да възнамеряват пътувания или да наваксват с имейли, а по-късно да питат следващи въпроси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР