Американският гросмайстор Фабиано Каруана остава начело в класирането и след

...
Американският гросмайстор Фабиано Каруана остава начело в класирането и след
Коментари Харесай

Каруана остава лидер в Турнира на претендентите след стратегическо реми с Мамедяров

Американският гросмайстор Фабиано Каруана остава отпред в класирането и след десетия кръг на " Турнира на кандидатите ", който ще дефинира противника на норвежеца Магнус Карлсен в мача за международната купа по шахмат.

25-годишният Каруана направи реми с черните фигури с азера Шахрияр Мамедяров в партия, противопоставяща двамата водачи в класирането.

Срещата бе много забавна, като Каруана нямаше по какъв начин да осъществя преимуществото си от качество в ендшпила и в последна сметка се стигна до позиция цар против цар след 58 хода игра.

Със извоюваната половин точка Каруана събра 6,5, до момента в който Мамедяров е с 6.

Партиите Дин Лижен (Китай) - Уесли Со (САЩ) и Александър Гришчук (Русия) - Сергей Карякин (Русия) също приключиха реми. Единствено срещата сред Владимир Крамник (Русия) и Левон Аронян (Армения) приключи с победител, който бе съветският гросмайстор.

В класирането трети след десетия кръг е Гришчук с 5,5 точки, до момента в който четвърти и пети са Лижен и Карякин с по 5 точки.

В днешния единадесети кръг Каруана играе с белите с Крамник, Мамедяров е с черните против Со, Дин играе с Гришчук, а в последната партия се срещат Аронян и Карякин.

" Турнирът на кандидатите " продължава до 28 март, а наградният фонд на надпреварата е 420 000 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР