Американският гражданин Ръсел Бентли, за когото се знае, че се

...
Американският гражданин Ръсел Бентли, за когото се знае, че се
Коментари Харесай

Aмериканец, сражавал се на страната на проруските сепаратисти в Украйна, е бил убит в Донецк

Американският жител Ръсел Бентли, за който се знае, че се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна сред 2014 и 2017 година, е бил погубен в Донецк, оповестиха през днешния ден съветски медии, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Ръсел Бентли, с позивна " Тексас ", същински американец, същински тексасец, почина в Донецк ", заяви в Телеграм шефката на прокремълския ефирен канал Ар Ти Маргарита Симонян.

Батальонът " Восток ", за който американецът се е сражавал, удостовери в същото информационно приложение, че Бентли е бил погубен, без да посочи при какви условия.

" Ръсел Бентли беше погубен. Може би този термин не дава отговор изцяло на претекстовете, от които са се управлявали тези, които са умъртвили Ръсел, само че би трябвало да се съгласим, че сходни дейности и тези, които ги прикриват, вършат злото банално ", написа в изказването на батальона.

Според съветските медии американецът е липсващ на 8 април, откакто е отишъл да помогне на потърпевши при украинския обстрел в окупирания от Русия източен украински град Донецк.

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се реалокира в Донецк и да се причисли към локалните проруски сепаратисти в битката им против силите на Киев, почнала през 2014 година Впоследствие той е получил съветско поданство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР