Американският гигант за електромобили Тесла (Tesla) ще построи първата си

...
Американският гигант за електромобили Тесла (Tesla) ще построи първата си
Коментари Харесай

Одрин ще има зарядна станция supercharge на Тесла

Американският колос за електрически автомобили " Тесла " (Tesla) ще построи първата си суперзарядна станция (supercharge) за електрически автомобили в граничния град Одрин, заяви пред публицисти ръководителят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт. " Това е изключително значимо, защото Одрин е стратегическо място от позиция на това, че е вратата на Турция към Европа. Смятаме, че това е и главната причина " Тесла " да включи Одрин измежду градовете, които ще оборудва със суперзарядни станции. Очакваме, че новите уреди на компанията на Илон Мъск ще засилят икономическото значение на града, защото електрическите автомобили и зарядните станции ще заемат от ден на ден място в търговско-икономическите връзки ". По данни, поместени на формалния уебсайт на " Тесла ", чийто основател е Илон Мъск, компанията ще внедри суперзарядни станции в общо 10 града в Турция, първата от които ще бъде в Одрин. След това ще бъдат построени такива станции в Истанбул, Анкара, Анталия, Айдън, Балъкесир, Бурса, Хендек (Сакария), Измир и Коня, оповестява Българска телеграфна агенция. Суперзарядните станции, които компанията възнамерява да построи на територията на Турция, според от вида на електрическия автомобил, ще разрешават да се зареждат 80 % от една батерия в границите на 25-34 минути.
През ноември м.г. Илон Мъск гостува на президента Реджеп Тайип Ердоган. Според близки до президентската канцелария източници тогава е било контрактувано построяването на суперстанциите на територията на Турция, което се счита за първа стъпка на съдействието.
Турция е потвърден производител в автомобилната промишленост и е един от най-големите експортьори на части. Западни компании имат и фабрики, които обслужват района на Азия. Другата сфера, която интересува Турция, е галактическата стратегия на Илон Мъск. Турция има лични проекти да приготвя астронавти след 2023 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР