Американският гигант Johnson & Johnson съобщи, че планира да раздели

...
Американският гигант Johnson & Johnson съобщи, че планира да раздели
Коментари Харесай

И Johnson & Johnson разкри планове за разделяне на компанията

Американският колос Johnson & Johnson заяви, че възнамерява да раздели фармацевтичния си бизнес от този с потребителски артикули, създавайки две обществени компании, съобщи Си Ен Би Си.

При раздялата подразделението, отговарящо за продуктите за грижа за кожата Aveeno и Neutrogenа, както и за марката вода за уста Listerine, ще бъде отделено от по-рисковия, само че и по-бързо възходящ отдел, който дава отговор за производството на медикаменти и медицински произведения, в това число и имунизацията против COVID-19 на компанията.

„ В нашата дълга история сме показали, че можем да реализираме резултати, които носят изгоди на всички заинтригувани страни,. Ние ще продължим да развиваме бизнесите си и да предоставяме стойност през днешния ден, на следващия ден и в идните десетилетия “, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Алекс Горски.

От Johnson & Johnson споделят, че се надяват да завършат трансакцията в границите на 18 до 24 месеца. Подразделението за фармацевтика и здравно съоръжение, което дава отговор и за технологии в областта на роботиката и изкуствения разсъдък, ще резервира името Johnson & Johnson и ще бъде ръководено от Хоакин Доато, който ще поеме поста на основен изпълнителен шеф на компанията в актуалната и форма още през януари.

В същото време новата компания за потребителски артикули ще наследи редица правосъдни каузи, свързани с обвинявания, че бебешката пудра на компанията провокира ракови болести. От Johnson & Johnson отхвърлят тези твърдения/

J&J е в временен развой още преди съобщаването на тази вест. Настоящият основен изпълнителен шеф Алекс Горски ще се оттегли от поста през януари, само че ще остане в компанията като изпълнителен ръководител на борда на шефовете.

Това е втората вест за делене на огромна американска компания в границите на седмицата, откакто по-рано сходен проект разгласи и General Eletctric. Паралелно, Тошиба също показа проекти през седмицата за разединение на три обособени компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР