Американският флот беше развълнуван от перспективата за подобрена оперативна комуникация

...
Американският флот беше развълнуван от перспективата за подобрена оперативна комуникация
Коментари Харесай

Флотът на САЩ е развълнуван от възможността за по-добра комуникация с Китай

Американският флот беше " разчувствуван " от вероятността за усъвършенствана оперативна връзка с китайската войска на фона на районното напрежение, само че към момента е нужна работа за повече сигурност при идващите стъпки. Това съобщи в Южна Корея Адмирал Лиза Франкети, шеф на военноморските интервенции на Съединени американски щати през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

На брифинг за медиите по време на посещаване в Пусан тя изясни, че е жизненоважно да се поддържат отворени информационни линии сред военните сили на двете страни , с цел да се избегнат " недоразумения и неверни калкулации ", които могат да доведат до спор. " Много съм разчувствана и поздравявам това известие ", сподели тя по отношение на единодушието на Китай да. " Тези съглашения бяха реализирани напълно неотдавна и знаем, че би трябвало да работим с военните на КНР, с цел да утвърдим идващите стъпки ", сподели Франчети.

Това е първото ѝ пътешестване до района, откогато бе одобрена от Сената на Съединени американски щати на 2 ноември като първата жена, която командва Военноморски сили и е член на Обединения комитет на началник-щабовете.
 Филипините уверени, че имат право да патрулират Южнокитайско море със Съединени американски щати
Филипините уверени, че имат право да патрулират Южнокитайско море със Съединени американски щати

Страната отхвърля изказванието на Китай, че е привлякла " непознати сили " да патрулират в района

Нейното изказване идва след споразуменията от този месец сред президента на Съединени американски щати и Китай Джо Байдън и Си Дзинпин за обновяване на военни контакти, които Пекин замрази, откакто тогавашният ръководител на Камарата на представителите.

Необходимостта от усъвършенствани военни връзки беше част от четиричасовите полемики, които двамата водачи организираха на, Там разискаха напрежението към Тайван, Иран и съдействието за понижаване на потока на фентанил към Съединените щати.

Американските и някои районни военни са се оплаквали от рискови взаимоотношения с китайски самолети и кораби в оспорваното Южнокитайско море и в цяла Източна Азия, което докара до опасения, че напрежението може да прерасне в спор.
 Си към Байдън: Обръщането на тил не е алтернатива! На Земята има място и за Съединени американски щати, и за Китай
Си към Байдън: Обръщането на тил не е алтернатива! На Земята има място и за Съединени американски щати, и за Китай

Послание от Китай към Съединени американски щати

" Очакваме всички военноморски сили в интернационалните води да съблюдават разпоредбите и нормите за вярно военно държание на, под и над морето ", акцентира тя.

Запитана неведнъж за китайския боен прогрес, изключително в региона на подводниците и подводните интервенции за наблюдаване, Франкети съобщи, че е уверена във военноморското владичество на Съединени американски щати, даже когато Китай " продължава да развива своите качества в морската област и във всички други области ".

По думите ѝ Съединени американски щати ще продължат да работят в тясно съдействие със съдружници и сътрудници, " което е наше стратегическо преимущество, както и нещо, което Китай просто няма ". Чрез по-тясна интеграция, обмисляне и учения с мрежата си от съдружници и сътрудници, Съединени американски щати " ще продължат да възпират Китай и други евентуални съперници по света ", посочи тя.
 Си Дзинпин: Отношенията сред Китай и Русия устояха на интернационалната конюнктура Обновена
Си Дзинпин: Отношенията сред Китай и Русия устояха на интернационалната конюнктура

Пекин има намерение да развива двустранните връзки с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР