Американският финансов министър Стивън Мнучин потвърди, че САЩ няма да

...
Американският финансов министър Стивън Мнучин потвърди, че САЩ няма да
Коментари Харесай

Мнучин: САЩ няма да наложат мита за европейските автомобили, докато вървят търговските преговори с ЕС

Американският финансов министър Стивън Мнучин удостовери, че Съединени американски щати няма да постановат мита върху вноса на европейски коли до момента в който вървят комерсиалните договаряния с Европейския съюз.

Попитан в изявление за телевизия CNBC, дали опасността за митнически цени върху експорта на европейския коли за Съединени американски щати ще бъде прекратена по време на комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Брюксел, Стивън Мнучин отговори: " Това е изцяло правилно ".

Неговото изявление е реалност единствено ден, откакто американският президент Доналд Тръмп и шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер оповестиха помирение в комерсиалната война сред Европа и Съединени американски щати, чийто старт беше даден, откакто Тръмп наложи през юни мита върху вноса на стомана и алуминия, което беше последвано от контрамита за вноса на американски артикули в Европейски Съюз.

Според Мнучин Съединените щати и Европейският съюз ще " решат неотложно " своя спор по отношение на американските цени за стомана и алуминий и последвалите ги контрамерки на Европейски Съюз.

" Първият въпрос, по който ще стартираме да водим договаряния, е този за митническите цени за вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати и последвалите ги контрамита за вноса на американски артикули в Европейски Съюз ", уточни Мнучин пред CNBC. " Разполагаме с положените съществени и се надявам този проблем да бъде позволен доста бързо ", добави той.

Стивън Мнучин още веднъж удостовери, че Тръмп и Юнкер са се съгласили, че до момента в който не престават комерсиалните договаряния, " няма да има нови цени в нито една от двете направления ".

Относно комерсиалния спот с Китай, финансовият министът на Съединени американски щати съобщи, че няма нови развития. " Дадох ясно да се разбере, че когато Китай има подготвеност за съществени преговари, ние сме разполагаем когато и да е ", акцентира Мнучин. Той също по този начин удостовери, че Съединени американски щати наблюдават деликатно придвижванията на китайската валута за възможни признаци, че Пекин манипулира равнищата на юана.

Стивън Мнучин изрази вяра, че администрацията на Белия дом се надява да подписа " доста скоро " съглашение с Канада и Мексико за инспектиране на Споразумението за свободна търговия в Северна Америка, известно като NAFTA. Трябва да е има поради, че тристранните диалози по този въпрос би трябвало да бъдат възобновени още от през днешния ден във Вашингтон. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР