Американският финансов министър Джанет Йелън призна, че икономиката на САЩ

...
Американският финансов министър Джанет Йелън призна, че икономиката на САЩ
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ призна, че икономиката на страната се забавя, но не е в рецесия

Американският финансов министър Джанет Йелън призна, че стопанската система на Съединени американски щати се забавя, само че уточни здравословните равнища на наемане на чиновници като доказателство, че към момента не е в криза. 

Йелън, представена от Асошиейтед прес, даде изявление за " Запознайте се с пресата " на Ен Би Си. По-късно през седмицата се чакат голям брой отчети за американската стопанска система. Данните ще включват продажби на нови жилища, потребителско доверие, приходи и разноски на семействата, инфлация и Брутният вътрешен продукт като цяло.

По думите на министърката огромна част от стопанската система остава на здравословни равнища: потребителските разноски нарастват, финансите на американците са постоянни, а работодателите основават над 400 000 нови работни места на месец от началото на годината . Освен това нивото на безработица е 3,6 на 100, покрай 50-годишен най-малко.

" Имаме доста мощен пазар на труда ", сподели Йелън, след което добави: " Това не е стопанска система, която е в криза ". 

Все отново тя призна, че стопанската система е " в интервал на преход, в който растежът се забавя ", по отношение на темпа си на повишаване през предходната годинта. Това обаче е " належащо и подходящо ", тъй като " би трябвало да растем със постоянни и устойчиви темпове ".

По-бавният стопански напредък може да помогне за понижаване на инфлацията, която доближи 9,1 на 100.

Въпреки това доста икономисти са на мнение, че се виждат признаци за задаваща се криза , като инфлацията понижава способността на американците да харчат, а Управлението за федерален запас на Съединени американски щати бързо покачва разноските по заемите. 

Очаква се в сряда УФР да разгласи второ следващо нарастване с 0,75 пункта на своята краткосрочна рента. Това би сложило референтната рента в диапазона от 2,25 на 100 до 2,5 на 100 - най-високото равнище от 2018 година до момента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР