Американският фармацевтичен гигант Pfizer ще купи Trillium Therapeutics в сделка

...
Коментари Харесай

Pfizer купува биотехнологичната Trillium Therapeutics за 2.3 млрд. долара

Американският фармацевтичен колос Pfizer ще купи Trillium Therapeutics в договорка на стойност към 2.3 милиарда $. Придобиването на биотехнологичната компания, която създава медикаменти против рак, е част от напъните на американския производител да усили наличието си на този пазар. Сделката беше оповестена в понеделник, когато Рfіzеr-Віоntесh получи пълнo oдoбpeниe oт Aгeнциятa зa ĸoнтpoл нa xpaнитe и лeĸapcтвaтa в CAЩ зa cвoятa вaĸcинa cpeщy Соvіd-19.

Акциите на Trillium се покачиха с съвсем 200% след оповестяването на договорката, а цената на акциите на Pfizer набъбна с съвсем 4%.

Анди Шмелц, президент на онкологичното отделение на Pfizer, съобщи, че придобиването " ускорява нашия ангажимент за реализиране на научни достижения ". " Нашият бездънен опит в разбирането на науката за рака на кръвта, дружно с разнообразната база от познания, които сме развили в нашето възходящо портфолио от осем утвърдени и проучвателен лечения, ни дава основа за придвижване на значими евентуални медикаменти за пациенти, които се нуждаят от тях ", споделя той в публично известие, представено от Financial Times.

Компанията залага на триумфа на две медикаменти на Trillium на ранен до междинен стадий на разработка. Терапиите употребяват имунната система на организма за справяне с ракови болести на кръвта, като левкемия и многоброен миелом, по сходен метод на медикаменти като Keytruda на Merck, които са трансформирали лекуването на доста тумори.

Раковите болести на кръвта съставляват към 6% от всички типове рак, като 1 млн. пациенти по света са диагностицирани с хематологично заболяване през 2020 година

Pfizer, който генерира милиарди долари от имунизацията си против ковид, интензивно влага в медикаменти против рак. Приходите й от онкологията предходната година са нарастнали с повече от 20% по отношение на миналата, достигайки 10.9 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР