Американският фармацевтичен гигант Johnson & Johnson е осъден да плати

...
Американският фармацевтичен гигант Johnson & Johnson е осъден да плати
Коментари Харесай

Клиенти осъдиха Johnson & Johnson за $4.7 милиарда заради скандален продукт

Американският фармацевтичен колос Johnson & Johnson е наказан да заплати 4.69 милиарда $ обезщетение на 22 дами и техните фамилии в Съединени американски щати.

Те заведоха иск против компанията, обвинявайки я, че козметичните й артикули съдържат азбест, който им е предизвикал онкологично заболяване.

Това е последното от няколко хиляди каузи, заведени против козметичния колос, оповестява AFP.

 Осъдиха Johnson & Johnson поради заплахата от рак, които носят нейни артикули
Осъдиха Johnson & Johnson поради заплахата от рак, които носят нейни артикули

Наложиха ѝ санкция от $55 милиона

Съдебно жури в Сейнт Луис, Мисури, се произнесе в интерес на дамите след 6-седмичен правосъден развой и 8 часа размисъл. Вредите включват обезщетения от 550 млн. $ и над 4,1 милиарда $ наказателни вреди.

Ищците настояват, че използването на талк за персонална хигиена, създаден от компанията, е им е предизвикала рак на яйчниците.

" Повече от 40 години Johnson & Johnson са прикривали доказателствата за азбеста в продуктите си ", съобщи юриста на пострадалите Марк Лание в изказване.

 Johnson & Johnson заплаща санкция от $72 милиона поради смъртен случай
Johnson & Johnson заплаща санкция от $72 милиона поради смъртен случай

Жена е умряла след десетилетия приложимост на талк пудра

" Надяваме се, че тази присъда ще притегли вниманието на управителния съвет на Johnson & Johnson и ще ги накара да осведомят по-добре здравната общественост и обществеността за връзката сред азбеста, талка и рака на яйчниците ", сподели Лание, като прикани за евакуиране на талка от пазара.

Козметичният колос съобщи, че е " надълбоко отчаян от присъдата ". Johnson & Johnson назова процеса " фундаментално неправдив ", намеквайки че ищците са употребявали 22-те дами за лична полза.

" Резултатът от присъдата, която присъждаше същите суми на всички ищци, без значение от техните самостоятелни обстоятелства и разликите в използваното право, приказва, че доказателствата по делото са просто смачкани от предразсъдъците на този тип произвеждане ", прибавят от компанията.

 Осъдиха за $110 милиона Johnson & Johnson поради рисков за здравето артикул
Осъдиха за $110 милиона Johnson & Johnson поради рисков за здравето артикул

Поредното дело

От Johnson & Johnson са безапелационни, че талкът не съдържа азбест, нито предизвиква рак на яйчниците и дадоха обещание, че ще " употребяват всички налични средства за обжалване ".

Няколко сходни правосъдни процеси към този момент са почнали, а компанията към този момент беше наказана да заплати 417 млн. $ на жителка на Лос Анджелис, която твърди, че е развила рак на яйчниците, след приложимост на въпросния талк.

Впоследствие по-горна правосъдна инстанция анулира санкцията с претекста, че причините на жалбоподателя са незадоволителни и неразбираеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР