Американският долар среща силна конкуренция от страна на страните от

...
Американският долар среща силна конкуренция от страна на страните от
Коментари Харесай

Прогноза за бъдещето на долара от световен банков гигант

Американският $ среща мощна конкуренция от страна на страните от БРИКС, които се стремят да оспорят неговия международен авариен статут.

БРИКС инициира акция за дедоларизация, убеждавайки разрастващите се страни да употребяват родните си валути за интернационална търговия, вместо да разчитат на щатския $.

Тази наклонност оказва забележителен напън върху щатския $, като затруднява запазването на господстващото му състояние на международните валутни пазари.

Независимо от това HSBC, известна международна банка, предложи прозрения за евентуалната резистентност на щатския $ на фона на предизвикването от страна на валутите на страните от БРИКС.

В последния отчет на банката се правят оценка вероятностите на щатския $ през идващите месеци по отношение на разнообразни родни валути, изключително тези на страните от БРИКС. Според икономистите на HSBC се чака щатският $ да резервира силата си в близко бъдеще, като евентуално може да превъзхожда главните валути.

В своя отчет икономистите на HSBC допускат, че щатският $ може да надмине еврото и английската лира. Въпреки това те предизвестяват, че щатският $ може да се изправи пред провокации по отношение на японската йена, канадския $ и австралийския $.

Експертите от HSBC прецизират, че щатският $ “ ” и може да показва постоянни резултати през идващите месеци:

В резюме, прогнозата на HSBC е оптимистична във връзка с щатския $, предвиждайки продължаващо подсилване и отхвърляйки опасенията, че той ще бъде помрачен от локалните валути на страните от БРИКС.

Според HSBC щатският $ остава преобладаващата световна валута за всички интернационалните бизнес начинания, търговия и продан в международен мащаб.

Освен това неотдавна Ребека Уолсър, президент на Walser Wealth Management, разяснява евентуалното влияние на разширението на БРИКС върху Съединените щати. Тя дефинира разрастването на алианса като основен ход в границите на световното изместване на $ от позицията на общоприета аварийна валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР