Американският долар се понижи спрямо другите основни световни валути, отстъпвайки

...
Американският долар се понижи спрямо другите основни световни валути, отстъпвайки
Коментари Харесай

Инвеститорите очакват по-рязко увеличение на лихвите от ЕЦБ

Американският $ се намали по отношение на другите съществени международни валути, отстъпвайки от 20-годишния най-много, който цената му доближи във вчерашната валутна търговия, заяви Ройтерс.

Инвеститорите проучват опцията за внезапно увеличение на лихвите от Европейската централна банка, като някои имат вяра, че тя може да предприеме последващо нарастване със 75 базисни пункта (0,75 процентни пункта).

Индексът на $ по отношение на другите шест съществени валути се намали до 108,65 в днешната азиатска търговия, откакто по-рано означи 109,48, равнище, което не е достигано от септември 2002 година

Еврото се увеличи с 0,08 на 100 до 1,00045 евро за $, откакто през последната седмица не съумя да се задържи над паритета с американската валута.

" Еврото откри известна непоклатимост, наоколо до паритета, с помощта на упованията, че ЕЦБ може да вдигне главната си рента със 75 базисни пункта на съвещанието си през септември ", сподели Шон Калоу, валутен пълководец в австралийската банка " Уестпак " (Westpac).

 istock istock
По думите му еврото остава непривлекателна инвестиция, а задълбочаващата се газова рецесия в Европа значи, че по-агресивните покачвания на лихвите от срана на ЕЦБ единствено ще задълбочат рецесията.

ЕЦБ ще продължи да подвига лихвите

" Очакваме валутната двойка евро/долар да доближи нови дъна през идващите дни, като 0,98 евро за $ е идната явна цел ", добави Калоу. 

Доларът спадна с 0,17 на 100 до 138,505 йени за $, откакто по-рано в азиатската търговия се увеличи до 139 йени за $ за първи път от средата на юли.

Британската лира добави 0,1 на 100 до 1,17175 лири за $, възстановявайки се от съвсем двугодишно дъно, достигнато при вчерашната търговия от 1,16495 лири за $.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР