Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза днес, че Украйна е

...
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза днес, че Украйна е
Коментари Харесай

Тилърсън: Украйна е единствената пречка за отношенията САЩ - Русия

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън сподели през днешния ден, че Украйна е единственото затруднение пред установяването на по-тесни връзки сред Съединени американски щати и на Русия, предадоха международните организации.

Агенцията отбелязва, че това изказване навежда на мисълта, че всички останали разногласия са от второстепенно значение.

" Въпросът, който стои на пътя (на установяването на по-тесни връзки с Русия) е Украйна ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати във Виена, където взе участие в среща на външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Тилърсън съобщи, американският президент Доналд Тръмп постоянно е изтъквал нуждата от възстановяване на връзките с Русия, и добави, че нормализирането на връзките сред двете нуклеарни сили е нещо, което Съединени американски щати доста биха желали да стане. Още през цялото време администрацията на Тръмп даде на Москва да разбере, че украинският въпрос е значителен за възстановяване на двустранните връзки, означи той.

" Може да имаме разлики в други региони, в Сирия, можем да имаме разлики в други области. Но когато една страна нахлува в друга, това е нещо друго, което е мъчно да игнорираш или след което да се помириш ", съобщи Тилърсън.

В коридорите на форума на ОССЕ във Виена стартира среща на американския държавен секретар с съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Очаква се Тилърсън и Лавров да обсъдят Сирия и Украйна, а също и въпроса за двустранните връзки сред Съединени американски щати и Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР