Американският държавен секретар Майк Помпейо започна вчера обиколка в Южна

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо започна вчера обиколка в Южна
Коментари Харесай

Помпейо стартира обиколка в Южна Америка, основен фокус е кризата във Венецуела

Американският държавен секретар Майк Помпейо стартира през вчерашния ден обиколка в Южна Америка, фокус на която ще бъдат рецесията във Венецуела и усилването на връзките с консервативните държавни управления в района, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Помпейо се срещна сутринта в президентския замък "Ла Монеда " с чилийския държавен глава Себастиан Пинера и неговия външен министър Роберто Ампуеро, с който има работен обяд. Пинера съобщи, че възможна промяна на режима във Венецуела би трябвало да стане "по либерален и кротичък път, който изключва интервенция с военни средства ", се споделя в официално съобщение на президентството.

Помпейо съобщи, че е "признателен " на президента Пинера за приемането на близо 300 000 венецуелци, принудени да избягат от страната си поради дълбоката икономическа рецесия. "Искам също по този начин да поздравя президента Пинера, че ни оказва помощ да изолираме венецуелския президент Николас Мадуро и че демонстрира съчувствие към почтените хора, бягащи от икономическата и филантропична рецесия в страната си ", съобщи Помпейо.

След Чили американският държавен секретар ще отиде в Парагвай, Перу и Колумбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР