Американският държавен секретар Майк Помпейо обяви днес, че САЩ денонсират

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо обяви днес, че САЩ денонсират
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че денонсират договора си за приятелство с Иран от 1955 г.

Американският държавен секретар Майк Помпейо разгласи през днешния ден, че Съединени американски щати денонсират контракта си с Иран от 1955 година, който открива стопански и консулски връзки сред двете страни, предадоха международните организации.

Мярката бе предшествана от решението на Международния углавен съд (МНС) Съединени американски щати да анулират глобите си против Иран, които засягат вноса на значими артикули с филантропично предопределение. Техеран твърдеше, че глобите - възобновени, откакто администрацията на Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран, - са в нарушаване на иранско-американския контракт за другарство, означиха организациите.

Помпейо сподели, че денонсирането на контракта е трябвало да стане още преди десетилетия. Той акцентира, че Иран употребява МНС за политически и пропагандни цели. Пред кореспонденти в Държавния департамент Помпейо упрекна Иран, че заплашва американските представителства в Ирак. Според него Иран е източникът на актуалната опасност за американците в Ирак. "Нашите разследващи данни в това отношение са безапелационни. Можем да забележим ръката на аятолаха и неговите почитатели в поддръжка на офанзивите против Съединените щати ", сподели първият посланик на Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР