Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен
Коментари Харесай

Антъни Блинкън се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба на границата сред Украйна и Полша, предадоха международните организации. Срещата е израз на поддръжка от страна на Съединени американски щати към Украйна в десетия ден от съветската инвазия в тази страна.

Ukraine FM asks Blinken for jets, air defence systems " It`s no secret that the highest demand that we have is in fighter jets, attack aircraft, and air-defence systems, " Dmytro Kuleba said he told US Secretary of State An... by
— Market’s Cafe (@MarketsCafe)
" Надявам се, че украинският народ ще може да види в това една ясна проява, че ние имаме другари, които безусловно са застанали до нас ", съобщи Кулеба след срещата с Блинкън на граничния пропускателен пункт " Корчова-Краковец ".

По време на срещата Кулеба е декларирал на Блинкън, че неговата страна има потребност от изтребители и от системи за противовъздушна защита и е определил като знак на уязвимост отхвърли на НАТО да обособи зона неразрешена за полети над Украйна.

" За никого не е загадка, че нашето най-силно искане касае изтребителите, щурмовите самолети и системите за противовъздушна защита ", е споделил Кулеба на Блинкън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР