Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с президента на

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с президента на
Коментари Харесай

Антъни Блинкън се срещна с президента на Южна Африка

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с президента на Република Южна Африка Сирил Рамапоса и взе участие в отбелязването на националния Ден на дамите , преди да се качи на самолета за Конго и да продължи африканската си обиколка на три страни, съобщи Асошиейтед прес.

Блинкън се срещна с Рамапоса тази заран, като към тях се причисли и министърът външните работи и съдействието Наледи Пандор. Те организираха къси диалози, само че сърдечната среща сред тях не прикри разликите сред Съединени американски щати и ЮАР по отношение на съветската инвазия в Украйна. По този въпрос РЮА е неутрална и отхвърли да насочи рецензия към нашествието в Украйна и държанието на Русия в спора.

Американският държавен секретар взе участие и в отбелязването на Деня на дамите, който се празнува след през 1956 година Тогава дами от всички раси вземат участие в шествие към столицата Претория, с цел да стачкуват против апартейда – режим на расово подтисничество против чернокожото болшинство, траял до 1994 година

Блинкън посети събитие, провело се в Южноафрикански съвет за медицински проучвания в Претория. След това той се насочи към Конго, с цел да продължи африканската си обиколка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР