Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с израелския министър

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с израелския министър
Коментари Харесай

Блинкън пред израелския военен министър: Не бива да атакувате Рафах

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с израелския министър на защитата Йоав Галант и го предизвести за рисковете от атака в Рафах, като повтори, че Съединени американски щати се опълчват на сходна интервенция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Блинкън е " удостоверил поддръжката на Съединени американски щати за обезпечаване на разгрома на " Хамас ", в това число в Рафах, само че още веднъж се е противопоставил на огромна сухопътна интервенция в Рафах ", се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър.

Американският държавен секретар е " подчертал съществуването на други възможности на пълномащабна сухопътна инвазия, които биха подсигурили по-добре сигурността на Израел и биха защитили палестинските мирни жители ", добави представителят.
" Хамас ": Израел носи цялата отговорност за неуспеха на преговорите 
Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " упрекна израелското държавно управление, че е " носи цялата отговорност " за неуспеха на досегашните договаряния за прекъсване на огъня в Газа, съпроводено от освобождение на заложници и пандизчии, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Движението наскоро осведоми братята медиатори (Катар и Египет), че се придържа към своята позиция и визия, показани на 14 март. Но (израелската) окупация отхвърли да отговори на главните претенции на нашия народ и на нашата опозиция ", се споделя в изказване на " Хамас ". " В резултат на това придвижването още веднъж декларира, че Нетаняху и неговото екстремистко държавно управление носят цялата отговорност за неуспеха на преговорните старания и за това, че до момента са попречили сключването на съглашение ", добави " Хамас ", без да афишира, че поставя край договарянията.

Групировката, която до момента настояваше за непрекъснато преустановяване на огъня в Газа преди размяната на израелски заложници с палестински пандизчии, промени позицията си на 14 март, като съобщи, че към този момент поддържа шестседмично помирение, включващо връщане на разселените палестинци по домовете им и " същинска " замяна на пандизчии, показва Ройтерс. Страните медиатори - Съединени американски щати, Катар и Египет - от седмици водят договаряния за преустановяване на огъня след пет месеца и половина опустошителна война, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Хамас " приветства през вчерашния ден резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за " неотложно преустановяване на огъня " в Газа, и изрази " подготвеност " да стартира " неотложно " развой на замяна на заложници против пандизчии.

Веднага след приемането на резолюцията Израел анулира посещаване на израелска делегация във Вашингтон, което трябваше да се състои тази седмица, като съобщи, че въздържането на Съединени американски щати от гласоподаване в Организация на обединените нации " подкопава " както военните му старания, по този начин и напъните му за освобождение на заложниците. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР