Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди днес Русия, че има

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди днес Русия, че има
Коментари Харесай

САЩ отправиха остро предупреждение към Русия

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предизвести през днешния ден Русия, че има риск от борба. Това предизвестие бе отправено малко преди началото на договарянията в Женева, отдадени на обстановката в Украйна и на сигурността в Европа, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Има път на разговора и на дипломацията в опит да бъдат позволени тези различия и да се избегне борба ", съобщи Блинкън пред Си Ен Ен. " Другият път е този на борбата и на огромните последици за Русия, в случай че тя възобнови експанзията си против Украйна ", добави той и сподели, че в този момент Западът е на прага на това да види по кой път е подготвен да поеме съветският президент Владимир Путин.

Блинкън съобщи още, че не чака пробив на диалозите сред Съединени американски щати и Русия, само че изрази вяра, че ще има сфери, в които двете страни могат да реализират единодушие, добавя Ройтерс. Държавният секретар също така съобщи, че Вашингтон желае уточнения от казахстанските представители за какво е трябвало да изискат изпращането в Казахстан на ръководени от Русия сили за сигурност, с цел да разрешат един вътрешен протест. Блинкън разкритикува и заповедта, издадена от управляващите на Казахстан, да се стреля за ликвидиране на протестиращи, дефинира я като неправилна и прикани за нейната анулация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР