Американският държавен секретар Антъни Блинкън е на визита в Молдова,

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън е на визита в Молдова,
Коментари Харесай

Блинкен на визита в Молдова след среща с Кулеба

Американският държавен секретар Антъни Блинкън е на аудиенция в Молдова, където даде обещание поддръжката на Съединени американски щати за дребната прозападно насочена някогашна руска република, съобщи Асошиейтед прес.

" Молдова разгласи курс към създаване на правова и демократична страна, към доближаване с европейските институции. Ние поддържаме тези желания, в това число неутралитета ", сподели Блинкен в словото си. Той увери, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат промените в бранша на правораздаването и битката с корупцията в Молдова, както и " самостоятелните медии ".

Преди това Блинкен се срещна с министъра на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба на границата сред Полша и Украйна. Двамата разговаряха в продължение на 45 минути при засилена защита на граничен пункт. Тема на диалози е била доставката на повече оръжия за киевската войска и засилени наказания против Москва. Съединени американски щати ще отдели спомагателна помощ за Украйна в размер на 2,75 милиарда $. Част от средствата ще бъдат за филантропична помощ, разгласи Блинкен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР