Американският бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров, като част от

...
Американският бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров, като част от
Коментари Харесай

Американски бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров

Американският бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров, като част от огромното взаимно въздушно обучение, оповестено от КНДР, за прилепяне на полуострова до ръба на нуклеарна война, оповестява " Ройтерс ".

Бомбардировачът е изхвърчал от Гуам и се е включил към американските бомбардировачи F-22 и F-35 в ученията с Южна Корея . Тренировките, почнали в понеделник и продължаващи до петък, се организират по време на засилено напрежение на полуострова.

Китай разяснява, че се надява страните да могат да упражняват въздържаност над Северна Корея , откакто южнокорейските военни оповестиха, че Б-1Б е прелетял над полуостровова.

 Южна Корея и Съединени американски щати започнаха огромните си военновъздушни учения
Южна Корея и Съединени американски щати започнаха огромните си военновъздушни учения

Тренировките са свързани с разнообразни сюжети по време на война, в това число и симулирани прецизни удари върху фиктивни нуклеарни цели и ракетни цели

Обученията съответстват с рядко посещаване в КНДР на шефа на Организация на обединените нации по политическите въпроси Джефри Фелтман. Някои анализатори и дипломати считат, че визитата на Фелтман в Северна Корея може да докара до отбягване на възходящото интернационално напрежение по отношение на нуклеарните и ракетни стратегии на Пхенян.

Държавните медии в Северна Корея потвърдиха идването на Фелтман и съпътстващите го лица късно нощес , без да се оповестяват детайлности.

Фелтман, който е някогашен почитан представител на Съединени американски щати, е най-високопоставеният чиновник на Организация на обединените нации, който посещава Северна Корея от 2012 година Държавният департамент на Съединени американски щати разяснява през вчерашния ден, че Фелтман не носи никакво обръщение от Вашингтон по време на визитата си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР