Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава

...
Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава
Коментари Харесай

Собственикът на отбор от NBA: Най-патриотичното нещо, което можеш да направиш за страната си е да натрупаш богатство

Американският предприемач Марк Кубан е прочут с това, че има тима Dallas Mavericks, който се състезава за Националната баскетболна асоциация NBA в Съединени американски щати. Той обаче има и редица бизнеси, с помощта на които натрупва положението си.

Твърди се, че Марк е възможен претендент за президентските избори в Съединени американски щати. Бизнес магнатът обаче не удостоверява информацията, а споделя, че без значение дали ще се кандидатира или не, той към този момент е направил задоволително за страната си. Според него основаването на благосъстояние е повече от задоволителен принос за родната страна, написа CNBC.

Кубан е израснал в работническата класа в Питсбърг, а в този момент положението му се прави оценка на 4,1 милиарда $. Той е станал богат и твърди, че това е едно от най-патриотичните неща, което жител може да направи за страната си.

" Направете пари, с които можете да напълните една лодка, плащайте си налозите, наемете хора, обучете ги, платете им, инвестирайте пари в наеми, съоръжение и услуги ", споделя милиардерът.

" Когато спечелите доста пари, направете нещо позитивно с тях. Ако сте задоволително умни, с цел да ги спечелите, ще знаете и по какъв начин да ги увеличите и да ги накарате да работят за вас. "

Кубан, който продаде компанията си Broadcast.com на Yahoo през 1999 година за 5,7 милиарда $, в този момент е притежател на баскетболния тим от NBA.

Той декларира в блог пост, че не се опасява да заплаща по-високи налози. Според него това е най-патриотичното нещо, което хората могат да създадат след военната работа. Той даже приканва хората да забогатяват и да натрупат положението си по явен метод.

Постът му идва, когато казусът с неравенството в заплащането в Съединени американски щати става все по-сериозен. Богатствата на Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет взети дружно се равняват на повече, в сравнение с има най-бедната част от половината население на Щатите съгласно данни на Института за политически проучвания.

Кубан обаче споделя, че не му пука кой какво споделя и съгласно него е добре да бъдеш богат.

" Богатството носи изгода за вас и вашето семейство и ви дават финансова власт ", прибавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР