Американският бизнесмен Илон Мъск в петък обвини американския лидер Джо

...
Американският бизнесмен Илон Мъск в петък обвини американския лидер Джо
Коментари Харесай

Мъск обвини Байдън, че има интерес от мигрантската криза в САЩ

Американският предприемач Илон Мъск в петък упрекна американския водач Джо Байдън, че толерира незаконната миграция, с цел да си обезпечи поддръжка на идните президентски избори.

" Стратегията на Байдън е доста елементарна. Първо, пуснете допустимо най-вече незаконни имигранти в страната. Второ, легализирайте ги, с цел да създадете непрекъснато болшинство - еднопартийна страна. Ето за какво той предизвиква толкоз доста незаконната имиграция, написа той в петък в X (бивш Twitter). Това изяснява толкоз дребния брой депортации. Всяка депортация е загубен глас ", уверен е милиардерът.

Мъск счита, че Байдън не прави задоволително, с цел да отбрани южната граница на страната. Той поддържа концепцията на губернатора на Тексас Грег Абът за обезпечаване на границата на щата с Мексико без помощта на администрацията.

По-рано Абът сподели в изявление, че е подготвен за спор с федералните управляващи по въпроса за отбраната на границите от незаконни мигранти.

Припомняме, че губернаторът на Флорида Рон Десантис разгласи ден по-рано решението си да изпрати бойци от Националната армия на щата в Тексас, с цел да оказват помощ за прекъсването на потока от незаконни мигранти през границата с Мексико.

Става дума за батальон с бройка до 1000 военнослужещи - посочи той.

" Тук сме, с цел да кажем, като народ на Флорида, че би трябвало да спрем това настъпление по южната ни граница един път вечно ", сподели губернаторът, застанал заобиколен от гвардейци и до табела с надпис " Спрете нашествието ".

Десантис съобщи, че президентът Байдън има пълномощията да затвори границата, само че му " липсва воля " да го направи. " Липсва му способността да види казуса подобен, какъвто е, и да си свърши работата ", акцентира той.

Това е първият случай, в който сили на Националната армия на Флорида ще бъдат ситуирани отвън щата, отбелязва телевизионният канал.

В поддръжка на губернатора на Тексас Грег Абът, който се опълчи на федералните управляващи по отношение на миграционната рецесия, към този момент се оповестиха 25 губернатори на републикански щати, които упрекнаха Байдън и неговата администрация, че отхвърлят да ползват имиграционните закони.

Някои щати оповестиха готовността си да изпратят чиновници на правоохранителните органи в Тексас, с цел да се борят с незаконните мигранти. Губернаторът на Тексас лейтенант Дан Патрик заплаши президента с борба с въоръжените сили на щата.

Между управляващите в Тексас и администрацията на Съединени американски щати поражда спор по отношение на контрола на границата с Мексико.

Още напролет на 2021 година републиканският губернатор на Тексас Грег Абът инициира некоординирана с федералните управляващи интервенция за попречване на противозаконния поток от мигранти и опиати от Мексико под кодовото име " Самотна звезда ". Тексас е именуван " Щатът на самотната звезда ", защото това е звездата на знамето му.

Впоследствие, заради влошаващите се условия на южната граница, по крайбрежията на река Рио Гранде - естествена бариера сред Съединените щати и Мексико - са инсталирани няколко реда бодлива тел. На Националната армия на Тексас и на полицейските чиновници, ситуирани на границата, беше позволено да арестуват незаконни мигранти по обвинявания в нарушение на публичния ред. През лятото на 2023 година на 305-метров сектор от река Рио Гранде покрай град Игъл Пас се появи плаваща преграда - верига от буйове.

На 1 декември 2023 година федерален съд подрежда буйовете да бъдат отстранени, само че управляващите в Тексас отхвърлят да се съобразят с това. През януари Националната армия и щатската полиция поемат контрола над парковата зона в Ийгъл Пас и стопират да пропущат колите на федералните гранични патрули. Администрацията изпрати писмо до държавното управление на Тексас, в което изиска федералният достъп до този сектор от границата да бъде неотложно възобновен, само че щатските управляващи още веднъж отхвърлиха да се подчинят. В последна сметка Върховният съд на Съединени американски щати постанови да се отстранен оградите и да се позволи на федералните сътрудници да пресечен телената мрежа по границата с Мексико.

Източник news.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР