Американският банков гигант JPMorgan Chase продължава да напредва в сектора

...
Американският банков гигант JPMorgan Chase продължава да напредва в сектора
Коментари Харесай

DeFi клон на JPMorgan създава блокчейн лаборатория в Атина

Американският банков колос JPMorgan Chase продължава да напредва в бранша на криптовалутите, макар негативното мнение на Джейми Даймън (настоящият основен изпълнителен директор) по отношение на Биткойн.

Децентрализираният финансов (DeFi) клон на JPMorgan Onyx ще сътвори Innovation Lab (лаборатория за иновации) в Атина, Гърция. Тя ще се концентрира върху основаването на благоприятни условия, свързани с блокчейн.

Информацията идва от обява в LinkedIn на 13 февруари, направена от Тайрон Лобан, началник на платформата Blockchain Launch and Onyx Digital Assets.

Лобан изясни, че стартирането на лабораторията е част от напъните на JPMorgan да разшири концепцията за цифровата еднаквост, която счита за извънредно значима за напредъка на своите Web3 услуги. Екипът от Атина ще взе участие в стартирането на Onyx Blockchain и ще играе основна роля в изследването и създаването на решения за цифрова еднаквост.

Лобан насърчи квалифицираните инженери, които се интересуват от работа в региона на блокчейн , идентичността и Web3, да аплайват за новите позиции на платформата в Гърция.

Неотдавна дъщерното сдружение на JPMorgan, Chase Bank разреши на притежателите на сметки в Съединени американски щати да купуват криптовалути посредством контролиран брокер или борса. Те са регистрирани в Мрежата за битка с финансовите закононарушения (FinCEN) и са упълномощени да продават цифрови активи като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).


 


Засиленият фокус на JPMorgan върху криптовалутите наподобява е в отговор на възходящия публичен интерес към бранша, който компанията разпозна, изследвайки дейностите на своите клиенти. Към юни 2022 година компанията откри, че близо 13% от всички семейства са прехвърляли пари в или от крипто сметка най-малко един път.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР