Американският автомобилостроител Форд (Ford) и южнокорейският му партньор в иновациите

...
Американският автомобилостроител Форд (Ford) и южнокорейският му партньор в иновациите
Коментари Харесай

Форд започва масивна инвестиция в електромобили и заводи за батерии

Американският автомобилостроител Форд (Ford) и южнокорейският му сътрудник в нововъведенията Ес Кей (SK) ще влагат 11,4 милиарда $ в цех за сглобяване на електрически автомобили и още три други завода за произвеждане на акумулатори, предадоха международните организации. Инвестицията на Форд е от 7 милиарда $, което е историческа сума в 118-годишната история на автомобилостроителя, съобщи Българска телеграфна агенция.

До 2030 година американският автомобилостроител възнамерява да влага над 30 милиарда $ в прехода към електрически автомобили. Компанията чака до тогава сред 40 и 50 на 100 от колите й да бъдат напълно електрически, по отношение на досегашната прогноза за 40 %.
В рамките на плана с Ес Кей иновейшън (SK Innovation) ще бъдат основани близо 11 000 работни места с откриването на цех за сглобяване и за акумулатори в Стантън, щата Тенеси, и в два обекта за произвеждане на акумулатори в Глендейл, Кентъки, които ще проработят през 2025 година.
Съобщението беше направено в миг на мощно търсене на новия пикап Еф-150 Лайтнинг (F-150 Lightning - "Еф-150 Светкавица ") и на други електрически модели като И-Транзит (E-Transit) и Форд Мустанг Мач-И (Ford Mustang Mach-E).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР