Американският автомобилен производител Ford Motor Co. през четвъртото тримесечие на

...
Американският автомобилен производител Ford Motor Co. през четвъртото тримесечие на
Коментари Харесай

Чистата печалба на Ford спада над 9 пъти

Американският авто производител Ford Motor Co. през четвъртото тримесечие на 2022 година понижава чистата облага с 9,4 пъти, поправената облага също не дава отговор на прогнозите на анализаторите.

От компанията споделиха, че чистият й приход за интервала октомври - декември е 1,3 милиарда $, или 32 цента на акция, спрямо 12,3 милиарда $, или 3,03 $ на акция, за сравнимия интервал на предходната година.

Коригираните облаги на Ford се покачиха до 51 цента на акция от 26 цента на акция година по-рано. Цифрата беше под упованията на анализаторите, интервюирани от FactSet, в размер на 62 цента на акция.

Междувременно приходите са нарастнали със 17% до $44 милиарда, до момента в който специалистите предвидиха доходи от 41,4 милиарда $.

Компанията написа в прессъобщението си, че резултатите не дават отговор на упованията й, частично заради неустойчивостта във веригите за доставки и производството, което докара до по-високи разноски и по-ниско от предстоящото произвеждане на коли.

За цялата 2022 година Ford записва чиста загуба от 2 милиарда $ по отношение на облага от 17,9 милиарда $ година по-рано.

Ford предвижда облагата EBIT за тази година в размер на 9-11 милиарда $, само че предизвести, че фактори като рецесията в Съединени американски щати и Европа, по-силният щатски $ и увеличените разноски за привличане на клиенти могат да имат негативно влияние върху сумата.

По-рано тази седмица от Ford показаха, че компанията " ще усили доста " производството на електрически транспортни средства Mustang Mach-E през 2023 година В същото време компанията вижда опция за понижаване на цените на тези електрически транспортни средства в Съединени американски щати.

Акциите на Ford изгубиха 6,4% на спомагателната търговия в Ню Йорк в четвъртък. Капитализацията на компанията от началото на тази година е повишена с 23,1% до 55,4 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР