Американският авиокосмически гигант Boeing се намира в салона на последния

...
Американският авиокосмически гигант Boeing се намира в салона на последния
Коментари Харесай

Стандартите на Boeing прогресивно намаляват: Висш ръководител на авиокомпания

Американският авиокосмически колос Boeing се намира в " салона на последния късмет " предвид на продължителния спад в индустриалните резултати на компанията, съобщи Тим Кларк, началник на самолетна компания Emirates.

Една от най-значимите фигури в авиацията, Кларк съобщи пред Financial Times, че е видял " напредничав спад " в стандартите на Boeing, който той изясни с дългогодишни неточности в ръководството и управлението, в това число даването на приоритет на финансовите резултати пред инженерните достижения. Кларк също по този начин съобщи, че се готви да изпрати свои инженери, които да следят индустриалните линии на американския производител на самолети.

" Те би трябвало да вкарат тази просвета на сигурност, която няма равна на себе си. Те би трябвало да създадат обзор на индустриалните си процеси, тъй че да не се прекъсват и така нататък Сигурен съм, че [главният изпълнителен директор] Дейв Калхун и [търговският ръководител] Стан Дийл работят по този въпрос... това е последният късмет ", сподели Кларк, който е заемал висши длъжности в Emirates от 80-те години на предишния век, а от 2003 година е президент на самолетната компания.

 Един от най-големите клиенти на Boeing, Emirates през ноември направи поръчка за 95 широкофюзелажни самолета Boeing 777 и 787.

Предишното управление на Boeing е позволило многочислени неточности, твърди шефът на Emirates. Сред тях бяха възлагането на част от производството на външни реализатори и преместването на част от производството на 787 в Южна Каролина, с цел да се понижат разноските след борбите с профсъюзите в главната база на компанията северно от Сиатъл, Вашингтон. Боинг е изгубил " умения и пълномощия " заради това пренасяне, твърди Кларк.

Той съобщи още, че индустриалните процеси на американската компания се нуждаят от изчерпателен обзор, а управлението ѝ би трябвало да остави настрани опасенията за финансовите резултати.

" Необходимо е да се направи главен обзор на метода, по който се създават самолетите, и на местата, където се създават самолетите. ... това е просто положително ръководство, положително ръководство и би трябвало да бъде приоритет на всички членове на борда.

" А не: " Каква е възвръщаемостта на вложенията? Какъв е крайният резултат? Какъв е свободният паричен поток? Каква е цената за акционерите? Каква е цената на акциите? Какъв е моят бонус? Не, това ще се случи, в случай че го извършите вярно преди всичко ", акцентира Кларк.

Коментарите на шефа на Emirates идват в миг, когато Boeing е очевидец на нова вълна от приземявания и инспекции за сигурност след случая с експлоадирането на част от фюзелажа на аероплан 737 Max 9 по време на полет предишния месец. Оттогава насам Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати наложи серия от ограничавания върху самолетите 737 MAX, като краткотрайно забрани на компанията да уголемява производството им заради опасения за сигурността на пасажерите.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР