Американският авиогигант Boeing показа какви ще са промените в извадения

...
Американският авиогигант Boeing показа какви ще са промените в извадения
Коментари Харесай

Boeing демонстрира как ще поправи 737 MAX и ще го направи по-безопасен

Американският авиогигант Boeing сподели какви ще са измененията в извадения от приложимост всеобщ модел на пътнически аероплан 737 МАХ, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация на Euronews.
Около 370 машини от този вид останаха на земята след две тежки произшествия - в Индонезия и Етиопия, лишили живота на над 340 души.
За да полети още веднъж 737 МАХ, Boeing конфигурира нов програмен продукт за ръководство на противоречивата система за автоматизирана промяна на ъгъла на офанзива, позната като MCAS. Смята се, че нападателната интервенция на MCAS е лишила контрола на водачите на двата аварирали самолета в Индонезия и Етиопия, като в тази ситуация с индонезийския полет е навела носа на самолета повече от 20 пъти, макар опитите на екипажа да предотврати това.
Новият програмен продукт ще изключва MCAS доста по-бързо, в сравнение с до момента, като системата ще става неактивна автоматизирано, в случай че сред нейните датчици и други показания на системите на самолета има прекомерно огромна разлика.
В допълнение, всички водачи, които ръководят 737 МАХ, ще преминат в допълнение образование на компютърен симулатор след рецензии, че действието на MCAS не е било в детайли разказано в наръчниците, давани на екипажите преди полет.
Майк Синет, един от заместник-директорите на Boeing, сподели, че сега вървят тествания на новия програмен продукт за MCAS, които включват полети под наблюдението на Федералната работа на Съединени американски щати за авиацията, само че не се ангажира по кое време 737 МАХ ще могат да летят още веднъж.
За Boeing моделът е основен, тъй като това е най-масово продавания им аероплан в произвеждане. За 737 МАХ има няколко хиляди поръчки от самолетни компании по целия свят и моделът се явява решителен в битката на Boeing с другия огромен производител на пътнически самолети - Airbus.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР