Американският актьор Том Сайзмор, познат от филмите Спасяването на редник

...
Американският актьор Том Сайзмор, познат от филмите Спасяването на редник
Коментари Харесай

Актьорът Том Сайзмор почина от мозъчна аневризма

Американският артист Том Сайзмор, прочут от филмите " Спасяването на редови войник Райън " и " Жега ", умря на 61-годишна възраст, заяви неговият управител, представен от Би Би Си.

Сайзмор се прочу през 90-те години на предишния век, като постоянно играеше мъжествени облици в поддържащи функции - нормално военни, служители на реда или нарушители. Участвал е в известни филми като " Родени убийци ", " Пърл Харбър " и " Блек Хоук ".

Актьорът имаше проблеми с опиатите и получи присъда за домашно принуждение.

Сайзмор беше в кома откакто на 18 февруари получи мозъчна аневризма.

Роден в работен квартал на Детройт, Сайзмор пробива в Холивуд с дребна роля във кино лентата на Оливър Стоун " Роден на четвърти юли " през 1989 година

Стоун още веднъж го ангажира в спорния " Родени убийци " за ролята на жестокия детектив Джак Сканети. По-късно играе с Робърт де Ниро в " Жега ".

Със славата и парите се появява и използването на опиати - в автобиографията си той написа за пристрастяването си към хероин и метамфетамини.

Той споделя по какъв начин Де Ниро го е тласнал към един от престоите му в рехабилитационен център през 1995 година, като е споделил на Сайзмор, че ще направи по този начин, че " да го арестуват за владеене на хероин ", в случай че не отиде в лековит център. Сайзмор избрал рехабилитацията.

Докато снимат " Спасяването на редови войник Райън ", режисьорът Стивън Спилбърг заплашва да уволни артиста при първите признаци на приложимост на опиати и да снима кино лентата още веднъж без него. Но Сайзмор се борил и останал чист. По-късно продължава да страда от " персоналните си демони ".

" Бях човек, тръгнал от нищото, който се е издигнал до върха ", написа Сайзмор в автобиографията си от 2013 година " Имах къща за няколко милиона $, Порше, ресторант, който притежавах дружно с Робърт де Ниро. А в този момент нямам безусловно нищо. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР