Американският актьор Рон Сифъс Джоунс, носител на две награди Еми

...
Американският актьор Рон Сифъс Джоунс, носител на две награди Еми
Коментари Харесай

Почина актьорът Рон Сифъс Джоунс

Американският артист Рон Сифъс Джоунс, притежател на две награди " Еми " за ролята си в телевизионния сериал " Това сме ние " на NBC, умря на 66-годишна възраст, съобщи Associated Press, като цитира негов представител.

Мениджърът Дан Спило заяви, че кончината на артиста е настъпила " поради дълготраен белодробен проблем ".

" По време на цялата му кариера неговата топлота, хубост, благотворителност, добрина и сърце бяха усетени от всеки, който имаше щастието да го познава ", добавя той.

През 2020 година Джоунс претърпя белодробна трансплантация поради хронична обструктивна белодробна болест и съвсем два месеца беше в болница в Лос Анджелис.

В сериала " Това сме ние " той е в ролята на Уилям " Шекспир " Хил, биологичният татко на героя Рандал Пиърсън, изигран от артиста Стърлинг Браун.

" Един от най-прекрасните хора, които светът в миналото е виждал, към този момент не е измежду нас ", написа Браун в профила си в Инстаграм след известието за кончината на сътрудника му.

Рон Сифъс Джоунс играе по-централна роля в ранните епизоди на " Това сме ние ", само че се появява във всичките шест сезона на продукцията на NBC, отбелязва Associated Press.

Той завоюва " Еми " за най-хубав гост-актьор в трагичен сериал през 2018 година и 2020 година, като е номиниран и за още две оценки.

" Рон беше най-хубавият от най-хубавите - на екрана, на сцената и в действителния живот ", написа основателят на " Това сме ние " Дан Фогелман в обществената мрежа Екс, известна до неотдавна като Туитър. " Не мисля, че в миналото съм променял и един негов дубъл в монтажа, тъй като всичко, което правеше, беше съвършено ".

Джоунс прекарва по-голямата част от кариерата си в театъра преди и след фотосите на сериала на Ен Би Си. Той се връща на Бродуей, даже и откакто поради трансплантацията се постанова да още веднъж да се научи да диша и да върви.

" Целият ми живот мина на сцената ", споделя артистът в края на 2021 година в изявление за в. " Ню Йорк таймс ", в което разкрива, че безшумно страдал от дихателни проблеми от времето, когато почнал да се снима в " Това сме ние ".

" Идеята, че няма да мога да играя повече, ми се струваше по-лоша от гибелта ", споделя Джоунс, който има номинация и за премия " Тони ".

Снимал се е и в кинопродукции, измежду които " Наполовина Нелсън " (2006) с Райън Гослинг и " Долимайт е името ми " (2019) с Еди Мърфи.

Снимка: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР