Американският актьор и режисьор Шон Пен ще направи следващия месец

...
Американският актьор и режисьор Шон Пен ще направи следващия месец
Коментари Харесай

Филмът за Украйна на Шон Пен с премиера на кинофестивала в Берлин

Американският артист и режисьор Шон Пен ще направи идващия месец на Берлинския кино фестивал премиера на сниман в Киев документален филм с украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха уредниците при представянето на цялостната стратегия.

Берлинале , както е известно събитието, което ще се организира от 16 до 26 февруари , ще обърне внимание на съветската инвазия в Украйна, когато се навършва първата годишнина от нея.

Филмът " Суперсила " на Пен е показан като " хроника на един кино план, който действителността принуди да промени в нещо по-малко контролируемо, само че по-значимо ".

Той ще бъде най-значимият измежду няколкото кино лентата на украинска тема на 73-ия годишен фестивал.
Сърежисьорът на Берлинале Карло Чатриан съобщи пред кореспонденти, че филмът е сниман при " доста сложни условия ".

Пен беше в Киев в края на февруари 2022 година, с цел да снима документален филм, когато стартира съветската инвазия.
Във видео, оповестено в профила на украинския президент в Instagram, двукратният притежател на " Оскар " беше сниман да участва на държавна конференция в Киев и можеше да бъде забелязан да се среща със Зеленски.

62-годишният артист снима документалния филм за Vice Studios дружно с колегата си в режисурата Аарон Кауфман.

Солидарност с украинците и иранците

Пен и преди е предизвиквал дискусия поради навлизането си в настоящи тематики, изключително откакто дружно с мексиканско-американската актриса Кейт дел Кастийо интервюира Хоакин " Ел Чапо " Гусман, до момента в който мексиканският наркобарон беше в неопределеност.

През 2018 година бе обявено, че Пен е в Турция и снима към момента неиздаден документален филм за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

" Суперсила " ще бъде показан в специфичната секция на фестивала Берлинале, отвън конкурсната стратегия.
Чатриан съобщи, че събитието, което е първата за годината огромна кинопроява в Европа, ще обърне внимание на няколко документални и игрални кино лентата на украински режисьори, в допълнение към произведения на ирански режисьори дисиденти в символ на " взаимност ".

Берлинале ще даде гратис изложбено пространство на представители на украинската промишленост на провеждащия се в границите на фестивала Европейски кино пазар и ще подчертае опциите за копродукции с украински режисьори, които са в затруднено състояние.
Шепа съветски режисьори, живеещи в заточение, също ще участват, само че фестивалът не позволява делегации и кореспонденти, които са директно свързани с съветското или иранското държавно управление.

Чатриан показа 18-те кино лентата, които ще се борят за влиятелните награди " Златна и Сребърна мечка " на фестивала - " еклектичен " набор от игрални и документални филми от целия свят.

Американските артисти Джеси Айзенбърг и Адриен Броуди извършват основните функции в английската продукция " Манодром " за млад мъж, на който следва да стане татко за първи път.

Чатриан съобщи, че филмът предлага нов взор върху " мъжествеността в актуалното общество ".

Силно женско показване

Вики Крипс, звездата от " Призрачна нишка " и " Корсаж ", играе в " Ингеборг Бахман -- Пътуване в пустинята " - филм на новаторката в женското кино Маргарете декор Трота, отдаден на живота на обичаната австрийска писателка.

Японският манга създател Макото Шинкай ще се включи в състезанието с анимационния филм " Suzume ", който към този момент е огромен касов шлагер в родината му.
А корейско-канадската режисьорка Селин Сонг ще се включи в конкуренцията с първия си игрален филм " Минали животи " - полуавтобиографичен романс за жена, разкъсвана сред двама любовници.

Френският режисьор Филип Гарел режисира децата си Луи и Естер в " Плугът " - фамилна драма " с огромно сърце ", споделя Чатриан.
А изгряващата немска звезда Франц Роговски играе член на френския Чуждестранен легион в " Disco Boy " на Джакомо Абруцезе.
Докато Кан и Венеция от дълго време са подложени на рецензии за неналичието на женско наличие, Берлин обичайно има по-силни достижения.

Една трета от режисьорите, поканени в главния конкурс на Берлинале тази година, са дами.

11-дневният фестивал ще бъде открит с кино лентата на Ребека Милър " Тя пристигна при мен " - сантиментална комедия с присъединяване на звездата от " Игра на тронове " Питър Динклидж и носителките на " Оскар " Мариса Томей и Ан Хатауей.

Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави журито на фестивала, а холивудският режисьор Стивън Спилбърг ще получи почетна премия " Златна мечка " за изцяло творчество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР