Американския президент Джо Байдън обяви, че ще отпусне допълнителни 800

...
Американския президент Джо Байдън обяви, че ще отпусне допълнителни 800
Коментари Харесай

Байдън даде 800 млн. за Украйна и нарече Путин военнопрестъпник

Американския президент Джо Байдън разгласи, че ще отпусне спомагателни 800 млн. $ под формата на военна поддръжка за Украйна, с което средствата, отпуснати за воюващата страна в границите на една седмица, възлизат на 1 милиарда $. В предходната събота администрацията на президента даде други 200 млн. $ за защитата на Украйна.

Решението пристигна часове след тирада на Володимир Зеленски пред Конгреса, на която прикани за поддръжка и затваряне на небето над Украйна.

„ Този нов пакет самичък по себе си ще даде невиждана помощ “, сподели Байдън по време на брифинг. Подкрепата включва изпращане на 800 противовъздушни системи, „ с цел да се подсигурява, че украинските военни могат да продължат да стопират самолетите и хеликоптерите, които нападат техния народ, и да пазят украинското въздушно пространство “.

Предвижда се и доставяне със 7 хиляди оръжия – картечници, пушки, гранатомети, както и 20 млн. патрона.

„ Американският народ дава отговор на апела на президента Зеленски за повече помощ, повече оръжия за отбрана на Украйна, повече принадлежности за битка с съветската експанзия “, сподели още Байдън. По думите му светът е единен към това да поддържа Украйна и да накара съветския президент Владимир Путин „ да заплати доста тежка цена “.

Вчера се появи и видео на американския държавен глава, който в отговор на журналистически въпрос непосредствено назова Путин военнопрестъпник.

Biden calls Putin " a war criminal " video via
— Bloomberg (@business)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР